Els dominis «.es», de moda?


Publicat originalment a Nació Digital.

Amb la liberalització, aquesta setmana, dels dominis .es,l’espanyolisme recalcitrant s’ha envalentit. Ara, sembla que siguil’ocasió de demostrar que els dominis .es, després d’anys i panys a laxarxa, sí que interessaven als internautes, inclús a aquells que,propietaris d’una marca registrada, i complint tots els requisits, noel volien. Potser és el preu, o potser, segurament, l’ànsia delsanomenats “ciberocupes”, que volen enriquir-se a base de registrar dominis equívocs.

És això el que volen a les Espanyes? Dominis com “beckan.es”,”ballehermoso.es”, o “bvva.es”? Doncs aqui m’han “enganxat”, perquè jo,això, no m’ho esperava. Hi ha gent que es gasta alguns centenarsd’euros de forma anual per tenir algun domini curiós, o inclús algunnom real que té força interès. Però l’adquisició de dominis .es, i laposterior saturació dels servidors quan tot just es poden registrarnomés els dominis que comencen per unes quantes lletres, ha esdevingutuna bogeria. Uns 30 euros l’any han fet que tothom els vulgui? Internetés un espai ple de malentesos…, ens explicaran quants automatismesvan saturar el servidor de red.es, o seguiran dient-nos, només que hiha hagut 500.000 peticions o reserves de dominis .es, i que “algunesd’elles” han estat automàtiques, però “la majoria” no?

Mentrestant, amb el seny que ens caracteritza, nosaltres continuaremesperant noves notícies dels dominis .cat, que són els que realment ensinteressen, ara per ara. Tot i que, la veritat, dóna més joc el ‘”.es”,sobretot per registrar paraules castellanes en singular, i tenir eldomini en plural. “¡Hoy los regalamos, oiga!”.

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.