Un (altre) dia històric


Publicat a Nació Digital

Avui és un dia històric. Un altre dia històric. Els internautes catalans veurem avui representada la nostra presència a la xarxa gràcies al domini .cat, que es podrà començar a registrar a partir de les 5 de la tarda, hora escollida per considerar-se adient per tots els registradors que comercialitzaran els dominis, comptant que n’hi ha d’arreu del món.

I és que, a part dels dominis reservats per la fundació puntCAT, encara no hem vist cap altra presència dels .cat. I ja va sent hora, la veritat. I per tot això cal felicitar a la fundació la seva tasca, que ha resultat premiada després de molts esforços el mateix any del retorn dels “Papers de Salamanca”, i que coincideix en dia d’estrena amb la inauguració del 3GSM World Congress, que enguany es celebra a Barcelona fins el proper dia 16.

És un plaer per qualsevol usuari català d’Internet saber que, després de problemes diplomàtics, de paperassa, i moltes opinions disperses, tot el procés arribarà a bon port i entre avui i la diada Sant Jordi s’acomplirà un objectiu llargament esperat.

Des d’aquí, doncs, us convido a tots aquells a qui us interessi la nostra llengua i cultura i tingui presència a Internet, a pensar en el domini .cat com a una proposta en ferm. Tot i que, fins el 23 d’abril, els registres no seran totalment lliures i, per tant, en algun cas potser ens caldrà esperar fins llavors.

Això si, també crec que és convenient que demostrem l’insigne seny català: recordeu la compra indiscriminada de .es? Això aquí no ens hauria de passar. Perquè som assenyats i perquè la Fundació, molt intel·ligentment, s’ha dotat de les normes necessàries perquè això no passi.

Molta sort i moltes felicitats a tots!

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.