Benvingut, domini .cat!


Publicat a Nació Digital

Avui mateix, a les 17:00 h, es donarà el tret de sortida al procés de registre obert del domini .cat. Això significa que, a partir d’ara, qualsevol persona que tingui un web en català o compti amb els avals necessaris, podrà disposar del domini .cat que desitja. Això si, pagant-lo!

Els preus, d’entrada, són força correctes. Tot i que no són, ni de bon tros, els preus d’un domini .com o .es, els catalans ja estem acostumats a haver de pagar una mica més per fer país i a mi no em sorprèn: som una comunitat molt menys nombrosa que tota la que pot registrar un .com o, fins i tot, un .es.

No ens hem pas d’espantar. Si el ritme de registres és bo, sempre ens quedarà l’esperança que, tard o d’hora, els preus es normalitzaran. De moment, ens podem atendre a les diverses promocions: la de Sant Jordi, durant el que, mitjançant punts de llibre amb un codi de registre, es poden demanar dominis a 15 euros. I, més endavant, pel FesInternet, la promoció serà de 7 euros.

Un nou pas, doncs, cap a la normalització de la comunitat lingüística i cultural catalana a Internet, present des dels temps de la Infopista, ara Vilaweb, entre d’altres. Tot i que, de moment, el domini .ct està una mica lluny, finalment tenim un domini que ens identifica pel que som.

Ara, fa falta recomanar a empreses catalanes, a persones dels països catalans, i a tots aquells a qui els pugui ser útil que s’animin, ja que hi ha molts punts a favor: podem escollir dominis de fantasia (paraules), és molt més fàcil que el nom que busquem estigui disponible…

Així, doncs, benvingut, domini .cat!

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.