El carrer del Carme de Girona tindrà un sol sentit durant les obres


Més novetats sobre les obres de reforma del tram del carrer del Carme de Girona comprès entre el pont de la Font del Rei i el cementiri. Tal com podem llegir a El Punt, la regidora de Coordinació Territorial, Isabel Salamaña, ha explicat que després de les prospeccions fetes al carrer per l’empresa adjudicatària (Rubau Tarrés) s’ha vist que les obres hauran d’implicar necessàriament la restricció fixa d’un sentit de la calçada.

Així, segons explica el diari, tot i que l’Ajuntament creu que l’opció més adequada és deixar el carrer obert en sentit cementiri (per sortir de la ciutat), aquesta decisió es prendrà amb els veïns en la reunió d’aquest dijous.

Les obres començaran el dia 5 de març i no es preveu que acabin abans de final d’any.

A títol personal, tot i que l’ús del carrer com a vial de sortida evitaria aglomeracions d’entrada al carrer, i potser guanyaria en fluïdesa, el consistori explica que al fer-lo de sortida els veïns podrien dirigir-se al centre per Julià de Chia. Aquest carrer, però, està pràcticament al mig del tram d’obres, fet que faria que només la meitat dels veïns poguéssin sortir sense haver de donar la volta i entrar per la ciutat per l’altra banda del riu. A més de no ser massa proper, aquesta opció potser sobrecarregaria l’accés a Girona per Emili Grahit i la plaça dels Països Catalans. De fet, actualment hi ha unes obres a Emili Grahit (construcció d’un pàrquing subterrani) i es preveu que també s’inicïi la reforma del carrer de la Rutlla paral·lelament a la del carrer del Carme. A veure si ho coordinen bé. De moment, encara hi confio!


Una resposta a “El carrer del Carme de Girona tindrà un sol sentit durant les obres”

  1. Bé… doncs com a veïna del carrer confio que els maldecaps de les obres serviran perque el Carrer del Carme deixi de ser la carretera que és i hi deixin de circular vehícles a més de 50 per hora com fins ara! Respecte el tema del sentit de circulació, m’afegeixo al que diu en Miquel, conforme l’entrada per Julia de Chia és nomes una solució per la meitat dels veïns.

    De totes maneres, jo considero que els veïns, precisament, farem el mateix nombre d’entrades i sortides ho haguem de fer cap una banda o cap a l’altra, -vès quin remei!- i la preferència serà una cosa molt particular (segons si tenim mes pressa a l’entrar o al sortir). A mi em sembla que cal avaluar bé la mobilitat per aquest carrer repspecte el resta de la ciutat. Potser les obres serviran per corregir vicis d’accés… Sincerament, jo crec que pel carrer del Carme nomes haurien d’entrar i sortir aquesll vehícles que es dirigeixen o provenen de les zones de Pedreres i Barri Vell (veins i comerciants en aquest cas!). No té sentit esquivar la Creueta i Emili Grahit per anar a creuar el riu a la Font del Rei… i encara menys per ficar-se al bell mig de la ciutat pel pont de la Plaça del LLeó. A aquesta plaça hi ha sempre molt de merder! i molts són cotxes que han entrat a Girona pel carrer del Carme (o que hi volen sortir) . Potser m’equivoco, el que vull dir, és que tinc la impressió que la participació està molt bé, però que no som els veïns qui ho hem de decidir… sino que són els tècnics de mobilitat del consitori, o d’on sigui, que haurien de fer (o de tenir) un estudi més seriós que no pas les particularitats dels veïns. Insisteixo que els veïns, al menys els de Julia de Chia cap amunt, hi passarem exactament igual, i el que cal veure és si normalment hi ha més transit amunt o avall… Crec haver vist els contadors aquells de cotxes a l’asfalt a l’inici del carrer a la Creueta. Quei té aquestes dades?.

    Sigui com sigui… confio que la urbanització humanitzarà aquest carrer, i estic molt contenta que les obres tirin endavant d’una vegada. I m’il·lusiono, en veure un futur ‘tram final del carrer del carme -passat el Mercadona, que diu la gent-‘ més integrat a la ciutat i, fins i tot, m’aventuro a imaginar-me que, algun dia, el pont (llegenda urbana?) que ha d’obrir pas cap a la nova ciutat creixent del Sud de Montilivi serà una realitat. Qui sap!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.