El carrer del Carme de Girona tindrà un sol sentit durant les obres

Més novetats sobre les obres de reforma del tram del carrer del Carme de Girona comprès entre el pont de la Font del Rei i el cementiri. Tal com podem llegir a El Punt, la regidora de Coordinació Territorial, Isabel Salamaña, ha explicat que després de les prospeccions fetes al carrer per l’empresa adjudicatària (Rubau Tarrés) s’ha vist que les obres hauran d’implicar necessàriament la restricció fixa d’un sentit de la calçada.

Així, segons explica el diari, tot i que l’Ajuntament creu que l’opció més adequada és deixar el carrer obert en sentit cementiri (per sortir de la ciutat), aquesta decisió es prendrà amb els veïns en la reunió d’aquest dijous.

Les obres començaran el dia 5 de març i no es preveu que acabin abans de final d’any.

A títol personal, tot i que l’ús del carrer com a vial de sortida evitaria aglomeracions d’entrada al carrer, i potser guanyaria en fluïdesa, el consistori explica que al fer-lo de sortida els veïns podrien dirigir-se al centre per Julià de Chia. Aquest carrer, però, està pràcticament al mig del tram d’obres, fet que faria que només la meitat dels veïns poguéssin sortir sense haver de donar la volta i entrar per la ciutat per l’altra banda del riu. A més de no ser massa proper, aquesta opció potser sobrecarregaria l’accés a Girona per Emili Grahit i la plaça dels Països Catalans. De fet, actualment hi ha unes obres a Emili Grahit (construcció d’un pàrquing subterrani) i es preveu que també s’inicïi la reforma del carrer de la Rutlla paral·lelament a la del carrer del Carme. A veure si ho coordinen bé. De moment, encara hi confio!