Una comissió de veïns i comerciants mediarà entre els resident, la constructora i l’Ajuntament durant les obres del C/Carme


Si m’arribo a despistar, el titular ja ho explicava tot. En fi. Al gra:

Ahir va tenir lloc l’esperada reunió convocada per l’Ajuntament, on la tinent d’alcalde i regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, acompanyada pel cap de la Guàrdia Urbana, l’Arquitecte Municipal, el cap de l’Obra per part de l’empresa adjudicatària (Rubau-Tarrés), van presentar el projecte i la previsió de les obres del carrer del Carme de Girona.

No hi ha massa novetats: el carrer, un cop remodelat, continuarà amb dos sentits, però es farà la calçada més estreta (fins un metre llarg menys d’ample), fet que ajudarà a ampliar la vorera de la banda de muntanya (Pedreres), mentre que la de la banda de l’Onyar es farà de nou mantenint el tamany actual. S’elevaran els passos de zebra, s’enderrocaran les cases situades davant del carrer Julià de Chia, i, en definitiva, es treballarà per fer d’aquesta via un carrer, ja que fa poc més de dos anys que va deixar de ser la comarcal C-250 de Girona a St.Feliu de Guíxols, de titularitat de la Generalitat, a ser un carrer més de Girona que necessita, ara, el canvi de tots els serveis, la realització del clavegueram i, tal com em va explicar l’Isabel Salamaña, també es deixaran convenientment passats els tubs de cablejats de telecomunicacions (a veure si li surt la competència a Telefonica, o almenys podem tenir més d’1 Mbps, si us plau!!!).

Durant les obres, que haurien de durar uns 6 mesos (tot i que, com sol passar en unes obres, no sé si es complirà de veritat, caldrà veure-ho), el carrer serà només de sortida. Enlloc de l’actuació en 4 fases prevista inicialment, els treballs es faran de forma lineal, començant per tota la vorera del costat de muntanya per, després, fer tota la vorera de la part del riu.

Mentrestant, durant aquestes obres, una comissió formada per veïns i comerciants del carrer, es reunirà setmanalment i vetllarà per mantenir la comunicació entre les parts implicades en l’obra: Ajuntament, veïns i comerciants i l’empresa que realitza les obres, per tal d’informar a qui toqui de les possibles irregularitats o problemes que puguin sorgir.

Si, jo en formo part. Amb prou feines conec ningú més del carrer (és el què té ser “nou”), però en tot cas sempre és bo que es sentin observats mentre fan les obres.

Me n’oblidava: Diari de Girona parla de la reunió d’ahir amb Salamaña, il·lustrant-ho amb una foto que, per sort, em mantindrà en l’anonimat (perquè no hi surto pels pèls, però millor: aquestes fotografies mai ensenyen el teu perfil bo!).  A El Punt en parlen de passada, almenys a l’edició digital, en l’article on també tracten sobre la tal·la d’arbres a plaça Constitució i altres obres.

Finalment, també ens van explicar als veïns que, en un futur una mica llunyà es preveu la realització d’un pont de vianants per sobre l’Onyar, just davant de Julià de Chia (on quedarà una petita zona verda a l’enderrocar les dues cases que hi ha) i que, just davant d’això, a la vorera de muntanya, hi ha prevista una UA (Unitat d’Actuació) que, amb el temps, permetrà fer un carrer en direcció a Pedreres. Aquesta UA, però, requereix que hi hagi un acord entre els afectat per les expropiacions i requalificacions, fet que pot allargar força el procés. Coses de la burocràcia!


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.