Nou article a Opinió Nacional


Avui ja m’han publicat a Opinió Nacional l’article Poliblocs.cat o per què cal incorporar la tecnologia a les nostres vides, que també publico a continuació:

«La repercussió d’Internet, i de la tecnologia en general, és cada cop més gran a la vida diària. Ja no hi ha dia en què no ens trobem amb algú connectat a Internet des d’un telèfon mòbil, o que no veiem a la televisió informacions que contenen termes com «digital», «interactiu» o «web».
És per això, que m’alegra veure iniciatives com Poliblocs.cat. El seu promotor, Saül Gordillo, és ja un veterà analista del binomi format per la política i els blocs personals. I treballa, des del seu bloc i ara també a través d’aquest nou aplegador de blocs polítics, per la normalització de la situació d’Internet com a canal de comunicació ràpid i directe, del qual la política i els polítics s’haurien de saber nodrir, enlloc d’amagar-se’n per la por que sempre genera la sobreexposició a l’opinió de la gent.

Jo he d’admetre que he estat sovint temptat a iniciar un bloc sobre política, o expressant els meus pensaments en clau política. No pas un bloc anònim ni un de confidencial: un bloc signat. Però com que he pogut comprovar que ja n’hi ha molts, i que està pràcticament tot dit, he preferit tirar pel dret i fer un bloc d’aquests on no hi ha una temàtica clara.

En tot cas, sempre és bo que el debat polític, igual que el de qualsevol altre àmbit social, es generi mitjançant una fórmula que sigui ràpida i fàcil de seguir des de tot arreu. Si bé Internet encara té un vessant local molt pronunciat, que de fet és lògic, la possibilitat d’acostar gent que físicament està allunyada augmenta els punts de vista sobre un mateix cas.

Tot i això, vull puntualitzar que jo crec que els blocs sobre política escrits per ciutadans són positius, però amb excepcions, com ara els blocs dels propis polítics. Si bé alguns sí que són honestos i es presenten com a individus des del seu espai a Internet, altres els utilitzen només com una alternativa a la penjada de cartells al carrer, amb la peculiaritat que es poden deixar publicats continguts polítics en dies de reflexió.

En resum, i a més d’apuntar-me a les felicitacions a Saül Gordillo pel seu imminent nomenament com a director de l’Agència Catalana de Notícies el proper mes d’abril, m’agradaria felicitar i agraïr la tasca de tots els i les blocaires que contribueixen a fer de la blocosfera catalana una entitat cada vegada més gran, tant per la seva dimensió com pels seus continguts.»


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.