Hoax: quan un imbècil s’aprofita de la bona fe dels usuaris


Un HOAX és un missatge de correu electrònic inventat que constitueix un engany (també n’hi diuen broma) que sempre, sempre, busca la desinformació, a més d’intentar embrutar la imatge d’alguna empresa/col·lectiu.

D’entrada, un web on hi ha una llista de HOAXES o correus que NO US HEU DE CREURE!

Entre ells, hi ha l’afirmació que el Messenger serà de pagament (mentida, com a mínim per ara!), que “La Oreja de Van Gogh” tenen simpatia per ETA (en tot cas, si en tinguéssin jo crec que seria problema seu, no meu, mentre no utilitzin ells mateixos la violència o donin diners a terroristes), o que per cada correu que reenvieu algú rebrà diners (mentida, bàsicament perquè és pràcticament impossible saber qui rep un correu i qui l’ha enviat si no l’està rebent sempre la persona que hauria de fer el seguiment).

En tot cas, si mai teniu dubtes, utilitzeu la lògica. Si el Messenger ha de ser de pagament, no rebreu un correu, sinó que a l’accedir apareixeria una finestra d’informació. A can Microsoft són una mica “gafes” però no són border-line, així que saben perfectament que si fan alguna cosa l’han de comunicar per vies quenomés puguin utilitzar ells. De la mateixa manera, tècnicament és impossible seguir un correu d’una “cadena”, així que per molts que en reenvieu, a ningú li donaran un dòlar per cadascun d’ells.

Finalment, si la lògica no és tant lògica, sempre queda buscar a Google. No costa gens (és gratuït i ràpid) i constitueix una font d’informació més fiable que una cadena de correus que, segurament, haurà estat engegada per la competència de qui apareix al correu.

Article basat en el post que he trobat a smv.es.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.