Diari de Girona: «Girona bull d’obres abans de les eleccions»


Jejejeje… de cap que s’hi han llançat la gent del Diari de Girona. L’entradeta de la notícia ho diu tot:

«Obres a tort i a dret per aquest any 2007. Els treballs a la via pública encarregats tant per l´Ajuntament de Girona com per la Generalitat de Catalunya a la ciutat provocaran que Girona ensenyi les seves entranyes a les portes de les eleccions municipals del mes de maig.»

En qualsevol cas, no sé pas de què es sorprenen. Això, almenys des que jo n’he pres consciència, sempre ha estat així. I ja no només per la propaganda que dóna (que una alcalde pot ser bona persona però no és tonto i sap quan cal fer les coses), sinó també perquè si es pogués “arribar i moldre”, les legislatures no serien de 4 anys.

Però vaja, agraïnt la constatació del Diari de Girona, jo també apostaria una mica més per la intel·ligència dels lectors. Entenc que la gran majoria estem al cas que al maig hi haurà eleccions municipals, i també que precisament ara, abans d’aquestes eleccions, comencen els processos “participatius”, les obres, i només faltaria que ens poséssin una alfombra vermella per travessar els carrers aixecats.

Si, si. La paciència que va posar la Isabel Salamaña el dia de la reunió, i l’atenció que tenia per tot el què dèiem era electoralista, clar que si. I és que bé han de mantenir la feina. De fet, sempre he pensat que els polítics han de viure la política com un joc de rol, on cada tirada pot ser bona o nefasta. A més de fer la seva feina s’han de vendre al públic perquè els tornin a votar.

En fi. Jo, per la meva part, esperava que comencéssin les obres, i si ha de ser en període pre-electoral, per mi perfecte. Ells busquen rendibilitzar les obres a base de vots, i jo espero que sigui rentable el fet de mirar-los a tots amb un somriure mentre deixo que es pensin que els aniré a votar si comencen les obres. El joc és el mateix. Però jo veuré les obres acabades i ells no sabran mai si els he votat. I encara ens queixem!

Per cert, un apunt que jo no coneixia i que m’han dit que no és tan estrany. L’Anna Pagans, alcaldesa de Girona, és “independent”. O sigui, que no milita el PSC, no té carnet. Volia buscar si tenia un bloc (a l’estil del de Josep Burgaya, candidat socialista a la batllia de Vic), i em vaig adonar d’això. En fi, en tot cas, tinc un debat intern sobre si això és bo, dolent, o tant fa. De veritat: al fet de no militar el partit la fa independent? No crec, perquè si es passa, bé deuen poder-la apartar del consistori. Per tant, no crec que la “collin” més però tampoc li veig massa diferència al fet de militar un partit polític o no. Però vaja, em va sorprendre que un partit com el PSC posés a una alcaldessa que no té carnet de socialista al capdavant d’una de les 4 capitals de província catalanes.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.