L’accidentalitat a l’Eix Transversal


L’Eix Transversal (carretera C-25, que uneix Girona, Vic, Manresa i Lleida) està pendent de l’inici de les obres de desdoblament, que començaran per la zona més al Sud (Manresa) i significaran la construcció d’una nova calçada, que farà camí al costat de l’actual. Aquesta obra significarà un nou viaducte d’Osormort, un nou túnel de Joanet… Però, com ja vaig dir temps enrere, jo crec que és una infrastructura necessària.

La setmana passada, a Vic, i ahir, a Girona, dos accidents en què s’hi han vist implicats camions han tornat a posar la via d’actualitat. Una carretera cada cop més utilitzada per camions, vista la seva gratuïtat (de fet, Maragall quan era president va pensar en l’opció de fer un peatge per a camions tot i que la idea es va desestimar en favor del peatge a l’ombra, no sé com va quedar finalment) i cada cop més perillosa, tant per la dificultat per adelantar en molts trams i les ganes d’anar més ràpid dels conductors.

Sé que no és excusa: si tenim un camió davant i no el podem adelantar ens hem d’esperar. Però una cosa porta l’altra: la gran quantitat de camions fa que molts intentin adelantar encara que no puguin, i això posa en perill als propis camioners, els conductors que volen passar-los, i la resta que acabaran patint-ne les conseqüències -tant en l’accident com en les posteriors cues-. Així que, probablement, la millora d’aquesta via sigui la solució.

Tot i això, fins l’any 2011 res de res. Així que, de moment, esperarem que ens desdoblin la N-II, que, en el meu cas per fer viatges de Girona a Vic, segons l’hora, pot ser que em “tregui d’algun apuro” i tot.

» Accident d’ahir a l’Eix

» El de fa uns dies

» El desdoblament de l’Eix Transversal


Una resposta a “L’accidentalitat a l’Eix Transversal”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.