L’ancla d’un vaixell incomunica Melilla


Jeje. El titular fa riure, però només a nosaltres, que no ho hem patit. Temps enrere, uns quants bàndals van entrar a una central de Telefónica de Madrid per tallar amb serres mecàniques els cables que servien connexió a Internet a molts usuaris. Aquests casos són complexos, tot i l’anècdota, perquè demostren que, per molt que s’inverteixi en infrastructures i que es trenquin el cap fent sistemes de seguretat informàtica cada cop més avançats, al final s’obliden del més real, d’allò “físic”, que es torna fàcil d’”atacar”, o de destrossar involuntàriament. Perquè per molt que un “cràcker” o un “hàcker” no pugui accedir als seus sistemes, si l’únic filtre per accedir als cables es pot apartar d’una empenta, o es pot tallar amb una ancla desenganxada, passen coses com aquestes.

I tot per un cable de fibra òptica i un vaixell despistat!

(Melilla, conectada de nuevo)


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.