Què passa amb Telefónica?


Si, si. Què passa? Ho pregunto perquè ahir només em funcionaven alguns webs, no tots. De fet, la majoria dels .com i .net em fallaven. I avui em desperto i oh! Sorpresa! No podia enviar el butlletí de Nació Digital perquè no podia entrar-hi, em donava error. Curiosament a altra gent no. I uns minuts després llegeixo en una nota a FormulaTV.com [un web que sol comentar les audiències de les cadenes de televisió] on s’explicava que un error de Telefónica, ahir, havia deixat inaccessibles uns 8 milions de pàgines web.

Com sempre, Telefónica no ha donat cap tipus d’informació; no ho deuen creure necessari.

I suposo que, a més, tots els abonats a altres operadores en llocs on s’han d’utilitzar les infrastructures de Telefónica es devien/deuen trobar amb el mateix problema.

Aquest problema, que ja comença a passar d’anecdòtic a greu, sobretot per aquells que treballem des de casa i, per tant, utilitzem Internet com a eina principal de treball, és massa comú en un Estat on, tradicionalment, el monopoli privatitzat ha prevalgut sobre qualsevol intent de millora de serveis. Ara, he llegit, que Telefónica vol preparar els cablejats per una VDSL, que seria una connexió de banda ampla de 50Mbps. Però ai! Se li han llançat damunt les altres operadores, i sembla que la CMT, i segurament en Clos no els deixarà… per competència deslleial? Si en algun moment no s’hagués volgut donar l’oportunitat de fer competència deslleial a Telefónica, l’ideal hauria estat, durant el procés de privatització, deixar com a infrastructures públiques totes les que es van regalar a Telefónica i que durant anys havien pagat els impostos.

Bé, ja m’estic desviant molt del tema. El cas és que un dia és l’ancla d’un vaixell. Fa un any, per aquestes dates, la inundació de la central a causa de les pluges [no vull comentar com eren, ni si cal dir-ne “pluges” o “pluja”], va deixar a diversos clients de Telefónica sense accés i… jo tenia Ono! Però pam! També se’ls va inundar (ara ve quan pregunto: tenen les centrals en subterranis al costat de l’Onyar?).

Amb tot, us preguntareu perquè encara continuo amb Telefónica. Molt senzill: he provat Wanadoo, al seu temps. També Tele2. I Jazztel. Si pogués triar, la fibra d’Ono em convenç més, perquè són, necessàriament, instal·lacions més noves. Però com que a la meva zona encara no arriba -ahir em van dir que fins d’aqui un any res, així que si Telefónica s’afanya amb l’Imagenio, ja m’hauran enganxat-, he aplicat la teoria de les cues de cotxes: la teva, vagis on vagis, sempre serà la més lenta. Així que, per estar-me barallant amb operadores i pagant penalitzacions de baixa, prefereixo enrabiar-me un dia al mes amb Telefónica.

Avui ja m’he allargat massa. I plou, fet que és mala senyal per les obres del carrer. I, per fi, he pogut enviar el butlletí de Nació Digital! Així que… ja va sent hora que em posi a treballar!


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.