Les llegendes de Girona


Girona és una ciutat amb molta història. Tant podem parlar de la història documentada -per entendre’ns, el què va passar-, com de les llegendes, utilitzades temps enrere per explicar… “l’inexplicable”.

Al web de l’Ajuntament de la ciutat es dedica una pàgina a les llegendes. Tot gironí haurà sentit parlr d’en Gerió, gegant fundador de la ciutat; i d’aquella bruixa convertida en gàrgola de la Catedral, i del tarlà, la simpàtica figura que apareix penjada al carrer Argenteria. Tampoc podem oblidar-nos del cul de la lleona (que, com passaria amb la lloba de Roma o la verge de Montserrat, quan el veus t’adones que la història sempre escull figures petites enlloc de grans monuments, per basar moltes llegendes).

Si desconeixeu les llegendes, podeu perdre una estona llegint-les. I si ja les coneixeu, sempre podeu recordar-les. En tot cas, sempre és recomfortant pensar que els veïns que habitaren la ciutat segles enrere ens han deixat un llegat així, encara que sigui en forma de rondalla.

– Pàgina dedicada a les llegendes de Girona [al web de l’Ajuntament]


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.