El «web 2.0» i l’accessibilitat


Un apunt curt, però intens. És una reflexió que m’ha vingut al cap després de veure uns exemples “casolans” del denominat “web 2.0”. Si bé la infinitat de possibilitats que ofereixen algunes tecnologies com AJAX, utilitzada, per exemple, a GMail per no haver d’anar recarregant pàgines senceres, la seva popularització i l’ús per part de gent sense els coneixements necessaris ha fet que algunes pàgines “2.0” siguin totalment inaccessibles per gent amb qualsevol limitació, sigui visual, auditiva o de mobilitat. Així, el fet que molts webs facin prevaldre el disseny i alguna funcionalitat “xula”, però menystenint per norma la gent que no pot utilitzar navegadors “normals” (o que els utilitza amb ajudes per a qualsevol discapacitat), podria fer cada cop més difícil la visualització o lectura de pàgines per part d’aquest col·lectiu. Així doncs, des d’aqui, vull fer una petita crida: si apostem cada cop més per les millores d’accessibilitat al carrer (fonamentals, i per davant de les tecnològiques, això si!), també ho hem de fer, per ser conseqüents, amb aquestes actuacions als webs. És molt més problema no poder-se desplaçar pel carrer, o no comptar amb semàfors que tinguin senyals acústics, però si que cal tenir en compte que tothom hauria de tenir la majoria de facilitats per a la realització de qualsevol tipus d’activitat diària.

Només això, de moment. Per cert, actualitzo l’apunt sobre les eleccions que feia l’altre dia comentant que CiU de Girona ha enviat cartes amb informació sobre Girona (faltaria més!), tot i que menys detallades que la propaganda del PSC, però com a mínim no amb una carta d’en Duran demanant el Ministerio de Asuntos Exteriores. És d’agraïr. També he vist que a Telenotícies.cat parlen de les propostes dels partits que es presenten a Girona.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.