Publicitat gratuïta de gent amb més cara que esquena…


M’he enfadat una mica, perquè ho considero una estafa en tota regla, la pàgina web “domini.CA”. M’explicaré:

Fa uns anys, quan el domini .CAT encara no existia, hi va haver algunes empreses que van oferir dominis “.ca”, de Canadà. «Sembla el “CA” de Catalunya», deien, i endossaven aquest domini a qui li interessés [quan, preferentment, jo recomanaria utilitzar, per empreses, el domini .com, que és molt més assequible que la resta, acompanyat, si es considera necessari o si es compleixen els requisits, del .cat].

Ara, amb una pàgina on no s’hi identifica ningú com a propietari [a mi no m’agradaria fer negocis amb algú que no em diu el seu nom d’empresa abans de pagar] i on cal pagar abans de parlar amb ningú, critiquen el domini .CAT perquè és més car que la resta [i és clar! és la llei de la oferta i la demanda, senyors!], perquè recorda als gats [santa paciència…] i perquè, diuen, la comunitat catalana es podrà sentir igual de representada amb el .ca [d’uns senyors del Canadà] que amb el domini .CAT, que, vulgueu que no, té la suor de la comunitat catalana a Internet.

I, tot això, ho diu en anglès.

No l’enllaçaré pas: prou publicitat n’he fet de forma totalment gratuïta, i qui ho vulgui de ben segur que se la trobarà, aquesta pàgina. Però volia expressar la meva disconformitat amb gent que, segurament desconeixent el tema sobre el què parlen, argumenten en negatiu tot allò que els ve de gust, però no es paren a explicar perquè el domini .ca NO pertany a la comunitat catalana.

A més, potser entrant massa en la “paperassa”, la normativa dels dominis .CA obliga a qui el registra a tenir presència al Canadà. Suposo que, llavors, al registrar un domini .CA aquest queda a nom de la persona a qui el comprem, enlloc de ser completament nostre, i aquesta persona deu tenir presència al Canadà [cooperació d’empreses, representant legal, etc…]. Un embolic que, potser si que és legal, però que, per mi, va més enllà dels límits ètics que justificarien el voler guanyar més diners.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.