Les «xarxes» de l’Onyar i els cotxes al mig del carrer


Dimecres hi ha reunió de la comissió de seguiment de les obres, suposem que per ampliar informació. Per exemple: fins quan estarà tallat el carrer? Perquè sembla que s’incompleixen reiteradament els terminis i, si bé estic d’acord que no és un projecte fàcil, també l’Ajuntament i l’empresa adjudicatària compartiran amb mi que haver de conviure amb un carrer com el que tenim ara ja comença a ser força pitjor del què ens havien dit. A més, aquest matí es podien comptar al carrer del Carme uns 20 o 25 cotxes “aparcats”. Ho poso entre cometes, perquè uns estan atravessats sobre la vorera, altres al mig del carrer, just per on es podia passar millor a peu…

cotxesaparcats1.jpg        cotxesaparcats2.jpg

I recordo que no es volien posar pilones quan s’acabés el carrer. Doncs estem arreglats.

I recuperant un article del Diari de Girona, on explicaven que la xarxa de Plaça Catalunya es retiraria la setmana que ve, si se’m permet, faré memòria d’on es troba l’esponja que anteriorment impedia el pas dels peixos:riugeneralesponja.jpg     riuesponja.jpg


2 respostes a “Les «xarxes» de l’Onyar i els cotxes al mig del carrer”

 1. Menys mal que et tenim a tu Miquel informant-nos puntualment dels esdeveniments a les obres del carrer, i vetllant pel compliment dels terminis.
  Si que és una disbauxa ahir i avui el munt de cotxes aparcats i anant a munt i avall del carrer.
  Malgrat tot, els que estem a la part del davant de l’edifici, estem gaudint d’una qualitat ambiental sonora envejable.
  Per això, em preocupa l’acabament de les obres per l’augment del trànsit i la perduda de tranquil·litat.
  Seria bo insistir en l’asfalt sonoreductor ? No només a BCN s’està aplicant, hi ha molts municipis petits i grans que aposten per aquest tipus de paviment.
  Assegurar-nos de la col·locació dels passos elevats adequadament per minimitzar les “carreres” dels “fitipaldis”.
  El projecte del baixador al riu. Molt important que estigui fet i contemplat fer-ho al final de les obres.
  I per últim la distribució de l’arbrat. Veiem molts espais buits, sense vegetació a determinats punts del carrer (?).
  Gràcies

 2. Si em llegeixes abans de dimecres, o algú interessat ho veu: teniu informació sobre aquest tipus d’asfalt sonoreductor, com ara fabricants o “casos d’èxit” per poder rebatre, si calgués, l’argumentació de l’Ajuntament quan expliquen que no és un sistema fiable? Perquè, realment és un sistema fiable i que garanteix una reducció dels sorolls? Com que jo no en sé, si no tinc arguments en contra serà que tenen raó ells. De fet per això en el seu moment, al no tenir-ne cap a favor, vaig explicar el què m’havia dit la regidora, que, d’entrada, és la posició oficial.

  Els passos elevats diria que és el què més garantit tenim, del projecte, ja que sembla que ho tenen molt clar.

  Per cert, això per la Núria: la farola que t’han plantat davant de la finestra… creus que et molestarà? S’ha de criticar aquest fet? Perquè la part de llum que ha d’”enfocar” la vorera sembla que anirà a l’alçada del teu balcó, però no sé si molestarà.

  Sobre l’arbrat, hi havia problemes d’espai en algunes zones. Diria que a la vorera del riu, com a mínim a la zona que ja tenen posada la vorada i el formigó, no hi he vist pràcticament cap espai per arbrat, jo, tampoc.

  Respecte al baixador, en la propera reunió, aquest dimecres, haurien de dir-nos alguna cosa. No m’agrada cridar el mal temps, però si per la zona on hi ha ara el palet no fos viable fer-ho (per si no s’ho havien mirat encara, o han detectat que el terreny no està com per aguantar unes escales), què us semblaria proposar moure aquest baixador fins la zona verda davant de Julà de Chia? És una hipòtesi meva, si és possible fer-lo al final on ja es va proposar, per mi perfecte. Però al veure l’espai de la zona verda, vaig pensar que podria ser una bona alternativa si la primera opció suposés algun problema [abans una escala 5 metres més lluny que res, no ho creieu?].

  I gràcies a tu per llegir-me! jeje

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.