La penúltima reunió


Les crítiques augmenten i la paciència s’acaba. Hem passat els sis mesos d’obres i és en certa manera normal que la gent se’n vagi cansant. Però sembla que hi comença a veure la llum del final del túnel! Avui ha tingut lloc la penúltima reunió de la comissió de seguiment de les obres del carrer del Carme. L’última es farà el proper 18 d’octubre.

Durant aquests dies s’han renovat els serveis de la vorera fluvial compresa entre les cruïlles d’Enderrocades i Julià de Chia. Els serveis renovats han estat els d’aigües (potables i plujanes) i el de gas. Aquest últim, que ha dut a terme la companyia de gas, és el que ha causat un retard més acusat, perquè tot i haver-hi les rases pertinents, la companyia de gas va tardar 5 dies en començar les seves feines. Ara, però, ja s’ha posat ciment en una gran part del carrer.

Queixes sobre la col·locació de llambordes/panots/rajoles.
La direcció tècnica de l’obra està al corrent de la mala col·locació de les llambordes de la vorera. Tot i això, ens han reiterat que es repassarà tot al final, ja que ara el més important es poder asfaltar el carrer per acabar amb els problemes de pols.

El dia 8 d’octubre el carrer s’haurà asfaltat amb una primera capa
Es vol iniciar l’asfaltat durant els dies posteriors al 8 d’octubre. El resultat serà una primera capa de rodadura que permetrà la circulació de vehicles en sentit cementiri. Això si: faltarà la capa definitiva, que s’ha d’acabar abans de fires.

Passos de vianants elevats
Posteriorment, un cop feta la primera capa d’asfaltat, es procedirà a la preparació dels passos elevats. En el cas del carrer Enderrocades, tota la cruïlla quedarà elevada, perquè no hi hagi tants alts i baixos i la sensació al creuar el carrer sigui de seguretat. Aquest aobra, al tenir adoquins per els trossos de pujada-baixada, requereix més temps d’assentament sense circulació.

Els arbres, més endavant
Ara no és època de plantar arbres, així que no es col·locaran fins a finals d’octubre o primers de novembre. S’ha descartat l’opció inicial, i pot ser que s’hi posin àlbers o freixes.

Es col·locaran pilones
Les pilones ja estan demanades i es col·locaran un cop acabat l’asfaltatge del carrer, per evitar que els cotxes aparquin a les voreres.

La resta de mobiliari urbà, al final
La resta de mobiliari urbà, com els bancs, es col·locaran al final, per la mateixa raó que la resta d’elements: el més important és restablir el trànsit al carrer i eliminar els problemes que causa la pols.

L’escala per baixar al riu
No sabem la data en què es durà a terme, però ja hi ha un dibuix de la planta i de com quedarà. Hi haurà un punt de llum, i també n’he sol·licitat per alguna altra banda que il·lumini la llera del riu a la zona de perllongació d’Emili Grahit. Però això ja són “figues d’un altre paner”. Ja ho veurem.

La resta de carrer, més endavant
La zona compresa entre Enderrocades i Olivera, davant del Mercadona, l’estanc i el Car Glass, queda per més endavant. La idea era fer-ho seguit, però no se sap si serà possible fer-ho ara, o es deixarà per després de les festes de Nadal.

En general, però, la part d’obres ja iniciades s’”entregaran” abans de fires. El 18 d’octubre tenim la propera reunió, que es preveu que sigui l’última.

Ja per acabar, aqui hi teniu l’acta de l’anterior reunió:

acta2709_1.jpg     acta2709_2.jpg


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.