Cap a les 9.000


Segons el comptador de visites de WordPress, ja són 8.915 les visites que ha rebut aquest bloc. De fet, dimarts va ser un dels dies “estrella”, amb 72 (us podeu imaginar, doncs, que si 72 visites són un fet excepcional, en general em llegiu els “de sempre”, tampoc us penseu que soc una estrella mediàtica ni res per l’estil! :-D). Però, com sempre, les estadístiques són així: vés a saber si eren 72 persones, 72 visites meves (no recordo haver estat especialment insistent entrant al bloc, però la possibilitat hi és), o bé 20 visites méves i 52 visites d’algú que estava fermament decidit a fer batre un rècord d’accessos.

En tot cas, i reafirmant un article que estic preparant per Nació Digital, les estadístiques de visites són una dada orientativa, i jo sempre l’he vista sobretot important pels propis webmestres, o encarregats del web: el fet de “falsejar-les” o augmentar-les massa, fa que no arribem a conèixer realment quanta gent entra. I si a més hi sumem que en la majoria dels casos desconeixem gran part dels criteris que s’utilitzen en la nomenclatura (hits, visits, unique visitors, browsers), la cosa es complica encara més.

Una reflexió entre no gaires silencis. Últimament escric massa i tot. Hauré d’abandonar-vos una mica, que sinó us cansareu de mi… i per 20 accessos diaris que hi ha, només falta que us empatxi! 😀


Una resposta a “Cap a les 9.000”

  1. Hola Miquel!

    És curiós, aquest dimarts jo també vaig tenir un boom de visites, devia ser un dia de moviment per la Girosfera.

    Hi ha eines per estadístiques que et donen moltíssima informació. I pots saber exactament si eren visites teves, d’on venen, que han mirat, amb quin navegador, quina resolució de pantalla tenien,… i mil coses més. Tot i això, no deixen de ser aproximacions i són orientatives tal com dius.

    Per estadístiques jo ara estic fent servir el Google Analytics i n’estic molt content, ho recomano a tothom.

    Salut!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.