Apunts d’un sopar


Seguint la sàvia afirmació d’en Miquel Duran (que ha reafirmat el valor del temps en els blocs), i aprofitant la meva poca afició a prendre cafè després de sopar (encara aguantaré algun paràgraf abans d’adormir-me al teclat!), em permetré, amb el risc que a partir d’ara m’anomenin “Miquel el precoç” (tot i que espero que algun altre blocaire faci un apunt nocturn i noctàmbul com el meu), de fer un breu resum del sopar Girosfèric d’avui.

El debat eminentment girosfèric ha començat amb la pregunta del milió: “Què ha de ser la girosfera?”. Debat clau, i pràcticament l’únic definit perquè encara l’hem de païr: la Girosfera trencarà el motlle blocaire, i serà una “comunitat d’internautes de les comarques gironines”, on hi ha de tenir cabuda qui tingui un bloc, qui només “tuitegi”, o qui, per plaer, vulgui formar-ne part.

M’ha agradat la definició de Carles Puigdemont, que ha dit que ha de ser com una “plaça”. Organitzar tallers, vertebrar una comunitat… i més endavant ja parlarem, si cal, de la creació d’associacions. Ara per ara, el què cal fer és crear una comunitat, de les que parlava jo fa uns dies.

A títol personal, m’ha agradat poder conversar amb en Miquel Duran, Jesus Badenes, Toni Sellas,  parlar i provar l’iPhone de l’Albert Simó, veure cara a cara en Ricard Vaqué (ocasió llargament esperada, val a dir-ho), i intercanviar opinions i aspectes tècnics amb Carles Puigdemont, Eduard Díaz, Camil Ros, Eduard Batlle (la cosa anava d’Eduards, també), i, com no, Jose Antonio Donaire, qui va escollir el terme “Girosfera” i va promoure tota aquesta brega. Com no, la [curta] conversa amb Marc Vidal ha estat engrescadora: creu en la catosfera, creu en la girosfera, i creu en els usuaris, que som els que dia a dia construïm la xarxa. També han vingut Trina Milan, Marta Puig, Francesc Lamora, Narcís Sastre i algú més, que recordaré, segur, quan miri demà al matí les fotos.

Un sopar agradable, amb intercanvis d’opinions i un objectiu clar: trobar-nos i parlar, un fet que, en gran mesura, enriqueix blocs com aquest, mancats, mentre no tornin les obres, de temes més “suculents” dels que parlar.

Demà, amb menys son, fotos i algun video.


12 respostes a “Apunts d’un sopar”

  1. Encantat de veure’t the face 😉 Juraria que no haviem coincidit mai en el món atòmic. Quina voltes que dóna el món, eh… I ja veruàs com, a sobre, les nostres respectives parelles es coneixen. Què t’hi jugues?

  2. Va ser una bona trobada, m’hagués agradat quedar-me fins al final.

    No sé si al final es va formar algun grup de treball o si es van decidir els següents passos a fer, però podeu comptar amb mi per tirar-ho endavant.

    Per cert, he deixat un missatge al wall del sopar girosfèric al facebook, perquè vaig oblidar pagar la meva birra!! Sóc ben despitat i axò de marxar amb tantes presses no va ajudar. Com ja he dit allà, si algú la va pagar que m’ho digui, quedem quan vulgui i l’invito!

    Salut!

  3. Felicitats per les fotos! Les arribo a fer jo i no queden ni la desena part de ben fetes. N’he aprofitat una per il·lustrar l’entrada que he fet sobre el sopar (citant la font, per descomptat). Salutacions i fins la propera!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.