Bloguzz… funcionarà?


Publico aquest post programat, des del dia abans, perquè ahir en vaig preparar un per aquest matí, i ningú em visita massa cops al dia, em sembla 😀

Parlava, doncs, en l’últim post, d’aquest bloc com a eina d’autoajuda. Avui descobreixo al bloG Entrellum, de Toni Ibañez, una iniciativa de la que ja havia sentit parlar, però, suposo que perquè en aquell moment no tenia temps, no vaig ni acabar de veure. Es tracta de Bloguzz; un web on els bloggers (blocaires, blogaires) s’hi poden registrar i sol·licitar promocions de diverses empreses, que envien productes als que consideren oportuns, a canvi que aquest faci un apunt al seu bloG sobre el producte en qüestió.

Jo, com en Toni, no m’hi apunto pas amb gaire convicció. En tot cas, el tema que he vist de les ulleres m’ha interessat (no pas per Bloguzz en particular, sinó pel fet de trobar unes ulleres no massa cares; la miopia, en molts casos, no perdona!).


11 respostes a “Bloguzz… funcionarà?”

 1. Hola Miquel

  Bloguzz a mi particularment em fa un poc de basarda,més que rés per l’esquer del rànquing que no se sap l’algoritme que utilitza. Com s’identifica l’impacte que pot tenir que et deixin un article per provar i comentar en el teu bloc? Com faràn la tria de a quins bloggers els deixaràn el productte per a provar?.

  Potser m’equivoqui, el més probable, però tot i qe surto en el seu rànquings, no se massa bé com po funcionar.

  Salut i €

 2. una darrera consideració, qué passarà si l’erticle que et donen per a provar resulta ser una merda?, en l’article que s’ha d’escriure després s’ha de dir el que realment és o el que busquen és que amb el regal es parli bé d’ell?.

  Ho haig de provar, de moment m’he apuntat a dues promocions, la guia SEO i la trilogia del Bourne, ja us diré com ha anat.

  Salut i €

 3. Ep,

  tot és provar-ho, que per això no perdem res.

  I bé, si volen que se’n parli bé, ja hi guanyen regalant-ho (a cavall regalat…), però em preocupa poc.

  I el rànquing, com tots els altres, també em preocupen poc. M’agrada veure qui m’enllaça, per veure què diuen de mi, però poca cosa més.

  No faig el bloc com a competició, sinó com a espai personal (que últimament crec que utilitzo massa i tot). Però bé, si ens donen alguna promo (tu segurament tens més opció que jo!) ja tindrem alguna cosa a dir-hi. De moment, a esperar! 😀

 4. el sistema de promoció que utilitza blogguz és pura prostitució vers als blocaires. Utilitzen la potència de la blocosfera en virtut d’uns articles regalats dels que no pots parlar negativament. Els partits polítics utilitzen la web 2.0 com a elements d’esnobisme 2.0 o de pur reclam fals de modernitat i algunes empreses fan el mateix amb bloggers a sou, el pitjor d’aquesta història és que:

  1. utilitza un ranking absolutament irreal i fora de tota llògica (és fàcil de descobrir incoherències brutals) per a cridar les visites tot sabent el que ens agrada als blocaires això dels ranking i lo nutritiu que és pels egos.
  2. fer servir la capacitat vírica de la xarxa a canvi de plats de llenties és trist i poc ètic
  3. prostituir-se pot ser agradable però és menyspreable
  4. la blocosfera és un territori imprevisible i ha d’actuar com a referent actiu de vigilància, incentivar qualsevol dinàmica que elimini aquest fet, com per exemple induir al consum de segons quins productes amb l’excusa del judici global, és falsejar la pròpia essència de la xarxa.

 5. Caram! Una visita de Marc Vidal! Aquesta no me l’esperava;)

  Difereixo en alguns aspectes: no en puc parlar negativament? Encara m’he de llegir les condicions, però si no hi posa explícitament que n’hagis de parlar bé, perquè ho has de fer? Si no t’agrada, no t’agrada.

  Per altra banda, també depèn del tipus de producte: jo vaig descobrir Bloguzz a partir d’un article d’en Toni Ibañez on parlava d’una botiga d’ulleres a la xarxa que, com que porto ulleres, em podria interessar. Però, en cap cas em refiaré del criteri d’en Toni Ibáñez únicament; hauré de contactar amb l’empresa, mirar si puc provar el producte…

  Jo, tot i fer molts anys (potser seria precisament per això) soc extremadament desconfiat. Per tant, no és fàcil convèncer-me que alguna cosa és bona perquè si: són molts Paypals i moltes coses comprades després d’hores i hores de “Googlejar” [si se’m permet l’expressió] buscant referències.

  I si les referències vénen d’un regal de Bloguzz, evidentment, el cas que els faré serà relatiu.

  En tot cas, agraeixo la teva opinió, que, de fet, em condiciona a no “fer massatges”, com diria Ferran Monegal, en cas que m’admetéssin per cap promoció; ja que llavors em convertiria en un “venut”, i és bo que m’hagis avisat!

  En qualsevol cas, la meva idea no és vendre’m, sinó participar en tantes iniciatives com pugui per, un cop provades, poder-ne fer una valoració. No pretenia, en cap cas, prostituïr-me, ja que tinc els meus principis, i si s’h apogut fer una lectura diferent, espero que ara quedi entès: no m’apunto a un servei perquè em regalin coses (hi havia un web anys enrere, regalodirecto.com o algo per l’estil, que no et demanaven ni l’opinió, així que seria més ràpid), sinó per veure què es crea, i què té popularitat.

  També havia donat per fet que hi participarien només empreses amb productes que sabéssin de qualitat; però veient que ja he rebut més d’un avís sobre això d’”ensabonar” als blocaires, també em servirà per ser més desconfiat.

  Gràcies de nou per l’aportació, Marc!

 6. Jo em vaig apuntar fa unes setmanes despres de veure un blocaire parlar-ne.

  No se qui es en Marc Vidal, pero no llegeix massa abans de parlar de les coses, el que sembla perillos 🙂 Tenia el mateix dubte sobre que es el que et demana bloguzz per poder optar a una promocio de les seves… i el dubte em va quedar resolt en les explicacions o les preguntes frequents en 1 minut, nomes es cosa de llegir. Et deixen dir el que vulguis, precisament es el que em va agradar, que cerquen la transparencia total… No veig per enlloc la prostitucio, simplement es un intercanvi de un producte per un anàlisi.. I jo no em mossegaria la llengua si alguna cosa no m’agrada, perque tinc un compromis amb els meus lectors…

  I el ranking.. be, es un ranking, com tots… no crec que se li tingui que donar més importancia… això de obsessionar-se amb rankings es una mica infantil no??

  Això es tot! Felicitat per el teu bloc Miquel!

 7. Estic totalment d’acord amb en Josep.
  I si Bloguzz es un lloc de prostitució… la gent que hi te publicitat, com per exemple, de Google Adsense no és prostitució? i acosta dels demés que son els que van clicant.

  Marc Vidal, crec que tu hi tens un espai guardadet para a “sponsorship”… ai, ai, ai.

 8. Marc: aqui entraríem en un debat que ja s’ha tingut molts cops, i que crec que té una resposta simple… “depèn”.

  Jo no em deixaria esponsoritzar el bloc, perquè el bloc és una cosa “personal” que tinc a la xarxa i que gestiono jo, com vull. El fet de provar coses com bloguzz (que, de fet, de moment no em genera pas cap “benefici” ni res per l’estil) no crec que hagi de suposar-me cap obligació moral més enllà de la “contractual”: m’han dit que si rebo un producte n’he de parlar al bloc i n’estic d’acord; però en parlaré en funció de què em sembli. Si això em tanca les portes a futures promocions, tant me fa: l’obligació moral la tinc amb mi mateix.

  Neus: l’Adsense no és cap mena de prostitució; és la forma més “neta” d’intentar fer diners amb un web. Neta perquè no et suposa relació amb l’anunciant, i et gestionen la publicitat des de fora, fet que te’n desvincula, i no t’obliga a estar de bones amb l’ideari político-econòmic dels anunciants. Això últim no hauria de passar però, malauradament, encara hi ha qui contracta un anunci per intentar retallar les males opinions, enlloc d’intentar promoure’s i prou.

  Josep: Gràcies pel comentari, pràcticament d’acord en tot. Ara bé, donem-li el “dubte” al Marc Vidal quan parla de prostitució, perquè tot pot ser; a la primera promo si en parles malament et pot arribar un mail de Bloguzz emprenyats dient que et fan fora; i llavors serà senyal que tenia raó.

  Ara bé, no s’hi perd res, i jo defenso que el bloc és una eina personal i cadascú pot fer-ne el què vulgui. Si Marc Vidal treu un bon espònsor que li permet seguir escrivint el què ell vol escriure, i a sobre li paga, endavant! Jo no sé negociar aquestes coses, ni el meu bloc té la rellevància del seu, ni estic disposat a vendre publicitat d’una cosa que faig a estones lliures; ja que acabaria convertint-se en una obligació.

  Però vaja, a “casa seva” tothom hi fa el què vol;)

  Per cert, Marc, Neus i Josep, moltes gràcies per comentar al meu bloc! ;-D

  Salut!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.