Aplicacions locals amb tecnologia web?


Buscant alguna aplicació per seguir el Twitter, vaig trobar-me Spaz; un programet que requeria que instal·lés Adobe AIR. I què és Adobe AIR? Doncs, per entendre’ns, un programa que altres aplicacions utilitzen per fer servir certes funcionalitats. Difícil d’explicar i d’entendre per a qui no sàpiga de què va.

L’interessant és que AIR permet crear aplicacions que funcionin amb tecnologies web (Javascript o CSS, per exemple). Un fet que em fa reivindicar de nou el meu més ferm convenciment que, en uns anys, els programes tal i com els entenem ara, hauran mort. Hauran mort perquè les aplicacions que utilitzarem estaran basades en les tècniques de web 2.0 (o 3.0 o 4.0; puc creure que passarà, però no em puc imaginar quan). Perquè les actualitzacions no les farem nosaltres, sinó que s’enllestiran un sol cop en un servidor extern.

Tot això, suposarà, a més, que tots tenim accés a la banda ampla.

Una altra de les meves utopies; però jo seguiré creient-hi. Fa molt temps que no trobo un programa (per Windows o Linux, tant me fa), que faci exactament el què jo n’espero i que no tingui un equivalent a la xarxa. L’únic que “guanya” en mode local són els jocs… que tot i això, tenen més gràcia jugats en mode multijugador 😀

Creieu que és un pronòtic molt arriscat? Jo crec que no, que vaig sobre segur dient-ho. Exposeu-me, però, si creieu que m’equivoco:-D


2 respostes a “Aplicacions locals amb tecnologia web?”

 1. Ei mestre, arribo de la mà de mossegalapoma al teu bloc, i encantat de poder comentar aquí 😛

  Per el que fa la meva experiència laboral amb el mon d’ERPs (Movex com a client i SAP com a programador) uns aposten perque l’interficie amb la que treballa el usuari sigui 100% WEB i els segons aposten per oferir cada cop més solucions basades en Web (Plataforma Netweaver: Portals, B2Cs, B2Bs, aplicacions web per smartphones, webdynpros JAVA). L’entorn corporatiu serà el primer pas, l’entorn domèstic, el segon 😛

  No ho veig pas cap disparat, el que passa que potser llavors la carrega en servidors es dispara i potser aquí hi ha un handicap.

 2. Ep,

  gràcies per comentar!

  La càrrega dels servidors; bon apunt. Però, evidentment, s’entén que aplicacions “professionals” tindran un preu de manteniment (com si fos hosting) que ja cobrirà, suposo, part del manteniment dels servidors.

  És més: amb línies prou potents (fibra òptica o VDSL2 amb velocitats d’enviament més viables que les que ofereixen a Telefónica), crec que cadascú podria tenir el seu servidor a casa, degudament configurat, i treballar-hi des d’on fos amb qualsevol dispositiu.

  El què falta és que tot això ho facin fàcil!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.