Som el germanet pobre del periodisme?


He publicat un nou article al bloc del Grup Nació Digital. Es titula “Som el germanet pobre del periodisme”, i parla sobre una  afirmació del president del Grup de Periodistes Digitals. Us deixo la reflexió enllaçada.

» Som el germanet pobre del periodisme?


5 respostes a “Som el germanet pobre del periodisme?”

 1. Ja està. Arribava al bloc i m’apareixia l’avis del “buscador”. No importa.

  Sobre el teu article, el Foix a Vic ja va dir que la premsa digital es feia amb pocs recursos i sous escassos. Aquí (a internet) es pot controlar perfectament el nombre de lectors de cada periodista que escriu i segurament, els sous no estan equiparats a aquestes xifres. No ho sé.

  De tota manera, el context que l’hi has donat tu, ja em sembla prou interessant. “els mitjans tradicionals volen fer creure als lectors que som el germanet pobre del periodisme “.

 2. Bé, només et “corregiria” una cosa: a Internet no es poden controlar “perfectament” les persones que llegeixen. Hi ha centenars de condicionants tècnics que invaliden qualsevol tipus d’estadística. I, a més, les pressions dels grups mediàtics tradicionals estronquen qualsevol dada auditada. Per exemple: Nielsen obliga, si vols tenir dos dominis comptant com una sola “marca”, a tenir un logo MOLT visible de la marca (per exemple, http://www.vilanovadesau.com ha hagut d’afegir un logo d’Osona.com quan és evident que si ho porta la mateixa editora i és una localitat d’Osona, hi ha relació; a part que la titularitat dels webs és de la mateixa empresa).

  Si et mires el Diario De Cordoba és de Grupo Zeta, però no ho diu enlloc. I, en canvi, auditen sota la marca grupo Zeta.

  Un de tants exemples.

 3. Les teves “correccions” sempre son benvingudes 😀
  Es emprenyador això de l’Osona.com, però podía haver estat pitjor… i sinó, doncs que demandin a Nielsen com va fer PRiSA, no? 😀

  El cas és que ja saps que la síntesi no és el meu fort i no vull acavar parlant sobre l’Oficina de Justificació o la ISO20000 o el clipping digital, o què sé jo, perquè no son el meu tema. A mi el tema que m’interessa és “tradicionals vs. digitals” i espero que que en tornis a parlar ben aviat.

  Salut!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.