Sant Miquel, festa major de Vic

Aquest apunt és de l’any 2008. Si busques informació sobre la Festa Major de Vic, potser trobaràs quelcom més interessant en els meus darrers apunts.

Demà, dissabte, és 5 de juliol. Sant Miquel dels Sants. Patró de Vic. I a Vic celebren la seva festa major.

Però no publico pas aquesta entrada perquè em feliciteu: no és pas el meu sant. I si ho fos, tampoc us faria córrer: altres coses tinc al cap que celebracions religioses… sempre que no  hi hagi regals pel mig!

Recordo, però, que a Vic, si et dius Miquel, et dius Miquel dels Sants. Sigui o no sigui aquest el teu nom. Els Miquel Arcàngel (que carrincló sona, dit així; ho sento!) som un món apart. Quan vivia a Vic, cada any, m’arribava a la bústia una carta sobre la festa major, amb el programa d’actes i una targeta de l’alcalde signada per ell mateix (i parlo de quan l’alcalde era el senyor Pere Girbau; i d’això ja fa molt de temps: només em va felicitar Jacint Codina en unes quantes ocasions).

D’això, ara, se’n diria publicitat no desitjada? Spam? Farien posar en fila tots els Miquels dels Sants a la porta de l’Ajuntament per signar la sol·licitud de recepció del programa d’actes i la felicitació? Alguna Miquela es queixaria si no ho rep? Els Antonis i Joseps demandarien l’Ajuntament per injúries? (qualsevol similitud en referència a la SGAE en aquest bloc és pura casualitat).

Ironies a part, a tots els vigatans i vigatanes, osonencs i osonenques (d’Osona, que no “de l’Osona“!!), els desitjo una bona festa major. I a aquells que, com jo, “celebreu” (si és que n’hi podem dir així: “celebrar un sant” és pràcticament un “eufemisme” en una època com la nostra) el sant el 29 de setembre… recordeu que a Vic sempre sereu, en el fons, “dels Sants”. Miquel S. Us agradi o no. I, a més, tothom us felicitarà.

Us diran “és igual”, us donaran uns copets a l’espatlla i acabaran amb un contundent “felicitats igualment, tu!”.

I jo, malalt. Quins nassos.