STIC.CAT a El País… però això és bo o dolent?


El País: «La asociación stic.cat organiza los primeros premios de blogs en catalán».

El diari espanyol El País va entrevistar Trina Milán, la presidenta de STIC.cat. I n’ha publicat una entrevista, de manera que els Premis Blocs Catalunya han tingut ja el primer ressò important a nivell estatal, després que Europa Press (Català) divulgués la nota sobre la reunió amb Benach, que va passar també per Yahoo! News, entre d’altres serveis que publiquen notes en català.

Evidentment, però, el cas que ens ocupa ara se m’escapa, perquè de ben segur que hi ha “política” pel mig. Perquè El País és un diari espanyol. I els premis són pels blocs en català. I a El País han destacat una frase de la Trina, que dins del context és certa, però que escrita sola és molt contundent.

La posición del catalán está sobredimensionada respecto a su peso como lengua en el mundo“, diu la Trina. Car és ben cert, això no s’hauria de destacar per si sol fent referència a una comunitat lingüística activa: es tracta de la integració a les noves tecnologies, l’entrada a internet: tenim els mateixos problemes que tenen en molts altres racons de l’Estat espanyol, tenim les mateixes operadores, i tenim els mateixos preus; però en canvi, malgrat els problemes, fem ús de la tecnologia, cada cop més.

En tot cas, ara els d’El País estan d’actualitat per les meves contrades, per una notícia intitulada “Cataluña segregará a los niños africanos fuera de la red escolar”, que l’alcalde de Vic, per al·lusions (es farà a Vic i Reus, i és un pla de millora de l’educació per a tots, i no pas una segregació racista!) ha respost qualificant el titular de «barbaritat i irresponsabilitat».

En tot cas, em quedo amb el fet que STIC.cat hagi aconseguit sumar suports. Suports importants, com en el cas de la Penedesfera, que ha inscrit el seu bloc als Premis Blocs Catalunya. Evidentment, el suport tant d’Ernest Benach com del Conseller Tresserras han estat vitals perquè arribés el reconeixement, potser, més mediàtic.

En tot cas, ara tenim grans reptes per davant. I caldrà treballar de valent per assolir-los!


Una resposta a “STIC.CAT a El País… però això és bo o dolent?”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.