Sé on vius


Publicat a Nació Digital

Tot i que en els darrers temps ha augmentat la preocupació dels usuaris per preservar les seves dades personals, encara hi ha molta gent que, potser per manca d’informació o potser per deixadesa, publica la seva informació a Facebook sense cap mena de filtre. Això provoca que, a la pràctica, tothom pugui veure, sense massa esforç, dades completes de persones totalment desconegudes. El nom complet i les adreces de correu són les més populars, però en xarxes socials també hi tenim telèfons mòbils o adreces que, de vegades, qualsevol pot veure.

Un arxiu publicat a finals de juliol amb les dades personals de 100 milions d’usuaris de Facebook va tornar a aixecar la llebre, però aquest fou només un altre episodi. D’aquests problemes tampoc se n’han escapat els usuaris amb la contrasenya “12345” al seu correu electrònic, per exemple, deixant moltes vegades al descobert converses privades.

El problema no és nou, però tampoc per això és menys important. Hi ha gent que llança les cartes a la paperera després de passar-les per destructores de paper per evitar deixar les seves dades a l’abast d’estranys mentre el seu telèfon es pot trobar cercant el seu nom a Google. I, tot s’ha de dir, els mètodes per preservar la informació no són del tot clars, encara, fet que agreuja la situació. Però aquest problema afecta la seguretat de dades privades, així que hauríem de fer, cadascun de nosaltres, l’esforç de comprovar què estem mostrant a la gent en els nostres perfils a la xarxa.

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.