El «niño cabezón»


Un tòpic de la xarxa són, evidentment, els “frikis” (friquis). Un terme que no està exempt de polèmica, ja que sovint molts dels que ens dediquem a la informàtica el sentim i intentem aclarir que no, que nosaltres som normals, i que en tot cas preferiríem que ens definissin com a “geeks”.

Normalment, el terme friqui fa referència a algú molt interessat, o fins i tot obsessionat, amb un tema concret. Tot i que sovint se’l confón amb una persona que ens sembla extranya o que ens fa gràcia perquè fa el ridícul. Els geeks, en canvi, són gent “amb una gran fascinació per la tecnologia o la informàtica”.

Sigui com sigui, de seguida que vaig veure Keenan Cahill vaig pensar en el terme “friqui” en el sentit en què l’he sentit utilitzar més vegades per gent que no és massa amiga dels tecnicismes. En definitiva, que els fa riure. En Keenan és un noi de 15 anys de Chicago que ha publicat diversos vídeos on fa veure que canta cançons, amb la original sonant. I els seus vídeos han estat dels més vistos a Youtube, arribant a tenir la participació d’artistes com 50cent o David Guetta.

Buscant-ne una mica d’informació, perquè la veritat és que es fa difícil saber-ne l’edat i si té alguna malaltia, he vist que pateix el síndrome de Maroteaux-Lamy, també conegut com  a Mucopolisacaridosi de tipus VI, que provoca trastorns ossis, deficiències de creixement i problemes de visió, tot i que no afecta el desenvolupament intel·lectual. I també he vist com el web d’Informativos Telecinco li dedica una notícia en la que l’adreça URL conté el text “El remix de David Getta y niño cabezon Keenan Cahill triunfan en la Red”. D’acord que a la notícia no hi és, però si que és cert que el què se’n desprèn d’això és que, segurament, més d’un haurà buscat això de “niño cabezón”.

No el conec, ni sé si té molt sentit de l’humor o si li agrada que el tractin de capgròs. I segurament poca gent haurà sentit parlar d’ell com a Keenan Cahill, sinó més aviat com el nen aquell, “el del cap gros”. Però no deixa de ser curiós que molt poques notícies provinents de mitjans de l’Estat parlin del seu trastorn mentre tots els webs en anglès que he consultat destaquen que s’ha convertit en un representant arreu d’aquesta malaltia.

En tot cas, però, i fora dels termes més “friquis” en el sentit més estricte de la paraula, sempre podeu passar una estona divertida veient-lo, que és el què ell en deu esperar.

Canal de Youtube de Keenan Cahill


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.