Organitzant la lectura a Twitter


Sovint se’m fa difícil seguir els comentaris que fan tots els usuaris de Twitter que m’interessa seguir. Independentment del fet que moltes vegades es combinen diferents tipus de missatge -de caire més personal, altres de professionals, orientats a un segment de seguidors, o citant-ne algun de concret-, el fet que hi hagi cada dia més gent, i que sigui una plataforma molt recomanable per seguiments en directe fa que la llista d’usuaris que segueixo s’engreixi dia rere dia.

Fa uns mesos vaig començar a organitzar algunes llistes, temàtiques, per intentar fer un seguiment més acurat i dividir les lectures, segmentar-les. I, la veritat, és que el resultat és prou bo malgrat algunes mancances. És, en el fons, la idea dels Cercles de Google+ però enlloc d’aplicar-la a qui em llegeix, és per què llegeixo.

Inicialment, la meva idea era tenir unes llistes amb usuaris a qui no llegia tant sovint, o que feien més “soroll” que d’altres però que seguien resultant-me interessants. Malgrat tot, la meva idea va anar evolucionant sola: vaig crear una llista per seguir usuaris que solen parlar d’Android i després vaig crear-me llistes per agrupar els usuaris gironins que solien parlar de la ciutat, per passar a fer-ho també amb els de l’Empordà -que, per motius de població, permeten una llista més general que els de Girona ciutat-.

També al principi havia apostat per tenir el timeline principal amb aquells usuaris més rellevants. Però això no acabava de ser del tot pràctic: aquells que resultaven de més interès sovint també eren els que publicaven més sovint, així que el resultat era semblant: cada cop que obria el web de Twitter o l’aplicació al mòbil tenia centenars de missatges pendents de llegir, fent-me evident que no tindria temps per veure’ls tots de cop.

Per ara, encara no tinc una estructura del tot ben definida. En part per la dificultat -més per temps que perquè sigui realment complicat: és entretingut- de traslladar usuaris d’una llista a una altra. Amb tot, els usuaris a qui segueixo, a part d’una bona base “fixa”, s’ha convertit també amb l’espai des d’on filtro aquells que després aniran a parar a una llista. Els segueixo uns dies i, si realment tenen un ritme de publicació i missatges que em convencen, els ubico a la llista que considero més adient.

A aquells que potser no fa gaire temps que el feu servir us recomanaria fer-hi un cop d’ull, a les llistes. La llàstima és que potser fan més difícil que l’usuari pugui saber que el llegim, si vol tenir-ho en compte. Però és cert que, després d’uns mesos de començar, si no hi podem dedicar prou temps, correm el perill de caure en l’estrès de no poder-ho llegir tot. I, dividint la lectura en llistes i organitzant-les com més ens convingui, segurament podrem garantir millor un ús prou adequat a les nostres necessitats de Twitter. Pensant, a més, que les llistes poden ser públiques o privades, i que podem seguir llistes públiques d’altres usuaris, que potser ja han recollit informació d’usuaris que parlen de temes concrets i que ens poden resultar interessants.

Si voleu, podeu veure les meves llistes i, si coneixeu usuaris que podrien formar part d’alguna, us agrairé que me’ls recomaneu!


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.