Organitzant la lectura a Twitter

Sovint se’m fa difícil seguir els comentaris que fan tots els usuaris de Twitter que m’interessa seguir. Independentment del fet que moltes vegades es combinen diferents tipus de missatge -de caire més personal, altres de professionals, orientats a un segment de seguidors, o citant-ne algun de concret-, el fet que hi hagi cada dia més gent, i que sigui una plataforma molt recomanable per seguiments en directe fa que la llista d’usuaris que segueixo s’engreixi dia rere dia.

Fa uns mesos vaig començar a organitzar algunes llistes, temàtiques, per intentar fer un seguiment més acurat i dividir les lectures, segmentar-les. I, la veritat, és que el resultat és prou bo malgrat algunes mancances. És, en el fons, la idea dels Cercles de Google+ però enlloc d’aplicar-la a qui em llegeix, és per què llegeixo.

Inicialment, la meva idea era tenir unes llistes amb usuaris a qui no llegia tant sovint, o que feien més “soroll” que d’altres però que seguien resultant-me interessants. Malgrat tot, la meva idea va anar evolucionant sola: vaig crear una llista per seguir usuaris que solen parlar d’Android i després vaig crear-me llistes per agrupar els usuaris gironins que solien parlar de la ciutat, per passar a fer-ho també amb els de l’Empordà -que, per motius de població, permeten una llista més general que els de Girona ciutat-.

També al principi havia apostat per tenir el timeline principal amb aquells usuaris més rellevants. Però això no acabava de ser del tot pràctic: aquells que resultaven de més interès sovint també eren els que publicaven més sovint, així que el resultat era semblant: cada cop que obria el web de Twitter o l’aplicació al mòbil tenia centenars de missatges pendents de llegir, fent-me evident que no tindria temps per veure’ls tots de cop.

Per ara, encara no tinc una estructura del tot ben definida. En part per la dificultat -més per temps que perquè sigui realment complicat: és entretingut- de traslladar usuaris d’una llista a una altra. Amb tot, els usuaris a qui segueixo, a part d’una bona base “fixa”, s’ha convertit també amb l’espai des d’on filtro aquells que després aniran a parar a una llista. Els segueixo uns dies i, si realment tenen un ritme de publicació i missatges que em convencen, els ubico a la llista que considero més adient.

A aquells que potser no fa gaire temps que el feu servir us recomanaria fer-hi un cop d’ull, a les llistes. La llàstima és que potser fan més difícil que l’usuari pugui saber que el llegim, si vol tenir-ho en compte. Però és cert que, després d’uns mesos de començar, si no hi podem dedicar prou temps, correm el perill de caure en l’estrès de no poder-ho llegir tot. I, dividint la lectura en llistes i organitzant-les com més ens convingui, segurament podrem garantir millor un ús prou adequat a les nostres necessitats de Twitter. Pensant, a més, que les llistes poden ser públiques o privades, i que podem seguir llistes públiques d’altres usuaris, que potser ja han recollit informació d’usuaris que parlen de temes concrets i que ens poden resultar interessants.

Si voleu, podeu veure les meves llistes i, si coneixeu usuaris que podrien formar part d’alguna, us agrairé que me’ls recomaneu!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *