Pagar per llegir el diari


Llegeixo darrerament algunes reflexions curioses sobre el pagament per llegir continguts d’un diari de paper per Internet. Alguns ho defensen però lamenten la funcionalitat de “copiar i enganxar” i la poca solidaritat dels usuaris. Però cada dia més bona part dels continguts d’alguns diaris són d’agència, clònics, publicats amb la mateixa tècnica del copy&paste que es critica. Això s’ha de pagar? Sigui o no sigui gratuït en altres digitals, paguem per continguts o per la feina que comporten? Interessa que només ho llegeixi una minoria? Ja no estem als anys d’agafar tisores, retallar i fotocopiar. Potser tots, i m’hi incloc, hem de fer l’esforç de ser creatius. Al final, algú trobarà el camí cap a un nou model. Mentrestant, queixant-nos des avanços tecnològics estem perdent el temps. Si no m’informa un diari, me n’assabentaré a Twitter per algú que ho visqui d’a prop. Això, suposo, és la globalització. I l’accés immediat. Tanquem Internet i tornem a començar? Potser som tots els que hem anat tard…


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.