Les ciutats han de donar exemple?


Hem creuat alguns missatges a través de Twitter amb @010_barcelona, a qui se’ls poden enviar imatges de desperfectes a la via pública des de la xarxa social, i he pensat que potser les ciutats, totes les ciutats haurien de donar exemple de què es pot fer amb la tecnologia; de com es pot atendre el ciutadà d’una manera més còmoda i àgil, que a la vegada descongestioni una mica la tasca dels treballadors municipals -ajudant-los a buscar els problemes, per exemple.

Però també tinc un altre dubte: a Barcelona, l’ús d’aplicacions mòbils o Twitter pot estar justificada. El seu cost es veu compensat per la gran quantitat d’usuaris que podrien arribar a utilitzar-lo. Però i en ciutats més petites? Girona? Vic? Lleida? Sort? Torroella de Montgrí? Queda clar que en les de menys habitants, la despesa no s’ho val: o és prou petita, en extensió, com per veure què hi passa de camí al consistori, o ja hi ha prou comunicació.

Ara bé, en llocs com Girona sempre em queda el dubte. Al web municipal hi ha una bústia per comunicar també desperfectes, faroles amb bombetes foses, semàfors que no funcionen… sortiria a compte una aplicació pel mòbil? I algú seguint un usuari de Twitter per veure què se n’hi diu? Potser, tot centralitzat a la mateixa bústia de correu electrònic o programa on arribin ja les informacions del web, si que podria ser una bona solució.

Arribats a aquest punt, però, quanta gent en faria ús? Estem acostumats a fer servir el mòbil per aquestes coses? Valdria la pena, o amb el temps semblarien diners gastats en bajanades? En època de crisi s’ha d’estalviar. I de vegades és difícil saber què significa una inversió destinada precisament a millorar l’eficiència, i què és una despesa que només ens en generarà de noves.

Massa dubtes. Però jo personalment crec que en faria ús, si pogués, d’eines com la de Barcelona, a la meva ciutat. I vosaltres? Sabeu de més gent que ho faria, o també pensaríeu que sou dels únics? I si es fes servir de veritat, per part de molta gent, saturaria les àrees per duplicitat d’avisos?


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.