Noms per gossos


Ja fa més de 4 anys, l’abril de 2007, preguntava quin nom li esqueia a un cadell de bòxer femella. Aquest article ha tingut força visualitzacions per gent que busca noms per gossos. Doncs la gossa es va dir Ausa, i n’he parlat en més d’un apunt. I després va venir en Ter.

Ausa és el nom que rebia Vic a l’època romana, d’aquí Ausona i Osona. No sabia de cap altra gossa amb aquest nom, així que complíem el requisit de ser originals. En Ter, seguint amb noms que tinguéssin a veure amb l’entorn “geogràfic”, va prendre el del riu que neix al Ripollès, passa a la vora de Vic, també per Girona i desemboca a l’Estartit.

Però de noms, durant aquest temps, n’he sentit de tots colors. I potser fóra bo deixar-ne alguns aquí de mostra, per si algú necessita inspiració. Per exemple, per mascles, en conec dels típics Bobby, Toby i altres com Troy, Trasto, Pipo, Bruc, Plom, Donald, Negrito… així, de femelles, hi ha noms molt extesos com Kira, però també Tosca, Borleta, o Brisa, entre molts d’altres.

Si necessiteu més inspiració, un consell: busqueu, per exemple, en llistes de competidors d’Agility. La classificació de l’any passat de la Federació Catalana (2a Divisió i Divisió d’Honor) en té de tot tipus. La Xarop del Fluvià, Sedai, Fanta, Black-Moon, Mambo, Gina-Jolie… el primer gos sempre té el problema d’escollir-ne el nom. Sembla que no n’hi hagi, o que tots siguin massa comuns. Quan n’has començat a sentir, t’adones que et faltava imaginació. Tot s’hi val, malgrat que es recomani que, el nom pel que se l’acabi cridant, sigui curt.

Sort!


5 respostes a “Noms per gossos”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.