Google dedica un logotip a Freddie Mercury


Aquest dilluns 5 de setembre s’ha complert el 65è aniversari del naixement de Farrokh Bulsara, més conegut per tothom pel seu nom artístic, Freddie Mercury. El líder de Queen morí per una  broncopneumònia complicada pel SIDA el novembre de 1991. Podeu llegir-ne un article ben complet a la Viquipèdia en català: Freddie Mercury a la Viquipèdia.

Coincidint amb aquesta efemèride, Google ha canviat també el seu logotip, incloent-hi el vídeo que podeu veure a continuació.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Xe0gIFxYhrk]

El vídeo, dirigit i il·lustrat entre d’altres per Jennifer Hom, comença amb una composició del logotip de Google i la música de la cançó Don’t stop me now, que es troba al disc Jazz de 1978. A partir de dibuixos, el vídeo ens evoca, a part dels concerts de Queen, a diverses cançons de la formació: Flash, Bicycle race, A Crazy Little Thing Called Love, I want to break free…

El cert és que, d’entre tots els Doodles (logotips que ha anat canviant Google celebrant diverses efemèrides), aquest ha estat un dels que més m’ha agradat. Em queden en el record alguns com la guitarra que es podia “tocar”, o el primer vídeo al logotip, de Charles Chaplin. En tot cas, cal felicitar Google, i els creadors d’aquest Doodle.

No contents amb això, però, el cercador californià també ha comptat amb un convidat de luxe al blog oficial de la companyia: Brian May, exguitarrista de la formació i la persona darrere de moltes altres cançons sobradament conegudes de Queen, hi ha publicat un article amb el títol “Happy Birtday, Freddie Mercury”.

Per acabar, el compte oficial de Youtube de Queen ha publicat el vídeo oficial de la commemoració del 65è aniversari del naixement de Freddie Mercury:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Uuqx11UOOP4]


Una resposta a “Google dedica un logotip a Freddie Mercury”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.