El nou Facebook i les dades públiques


Facebook ha estat treballant en moltes novetats durant les darreres setmanes, i aquest dijous va presentar la culminació de la seva feina: a més de la incorporació de subscripcions i llistes d’amistats, també s’han redissenyat els perfils amb el nou Timeline o ha començat el compte enrere per fer la música més “social” amb Facebook Music. N’he parlat a Nació Digital on hi ha, amb més detalls, informació sobre les novetats.

Però aquí volia fer una altra reflexió, i és el de la publicació de dades en un entorn que canvia tant sovint. Perquè és preocupant, o ens n’hauríem de preocupar: amb cada reestructuració, Facebook incorpora nova informació, o l’agrupa d’una manera lleugerament diferent, que fa que en certs moments sigui molt difícil saber què està veient l’altra gent i què no. Darrerament s’havia inclòs un botó “View as” als perfils, per veure’ns com ens veuria algun contacte. Però amb les proves del nou Timeline encara no hi ha aquesta opció i, per tant, l’opció més ràpida és esborrar completament la informació que no compartiríem amb tothom, si no n’estem segurs.

Haurem d’esperar, però, a la publicació dels nous perfils (Timeline) per tothom. Llavors, segurament, ja podrem configurar i veure millor quines dades veu cada persona o llista amb més tranquilitat. Però de moment continua com l’assignatura pendent de Facebook: molta informació personal, però molt poca informació útil sobre qui pot o no pot veure-la. I aquella sensació de no saber exactament si ets a casa, sota la manta, o corrent despullat pel carrer.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.