Provant altres dissenys, o l’inconvenient de la gratuïtat


N’he parlat en algun altre apunt, fa temps. Que precisament jo tingui el meu bloc a WordPress.com, enlloc d’allotjar-me’l jo mateix, té una explicació pràctica i ràpida: no volia barrejar aquest espai amb la meva feina de cada dia. No soc un client meu, ja tinc compte de correu i no vull omplir espai d’un servidor que vigilo dia i nit amb el meu bloc personal. Però de tant en tant em pregunto si no hauria de canviar d’opinió. De fet, em passa sempre que intento canviar el disseny fart de veure frases sense traduïr. Si heu entrat en els darrers tres dies al bloc, hi haureu vist dissenys diferents. Abans d’ahir, el tema Enterprise. Ahir, un de diferent, i amb uns colors que no em convencien. I, de nou, el tema Enterprise, que és el que veieu ara. I potser encara hi haurà algun altre canvi. I això és per diversos motius:

– Per una banda, sempre que publico al bloc el veig. Per tant, em canso més ràpidament de veure sempre el mateix…
– A més, el número d’opcions que tinc a WordPress.com és força reduït. I si vull posar-ne un jo o canviar els existents he de passar per caixa, part que de moment prefereixo evitar.
– També us haureu fixat en la quantitat de frases en anglès barrejades amb les catalanes. Perquè, a WordPress.com, no puc fer les traduccions jo directament. I tot i que col·laboro en les traduccions, solen tardar força en estar validades, si ho arriben a estar.

Això, entre d’altres. El motiu principal és la gratuïtat del servei, i no és criticable ni molt menys: d’algun lloc s’han de treure el sou o els diners per pagar les necessitats de servidors, etc… més enllà del capital risc. I també és bo que hi hagi opcions professionals per qui les necessiti. Però això fa que, de tant en tant, pensi en si caldria moure el bloc a un domini propi, allotjat per mi mateix.

Problemes? Els de sempre: primer, el trasbals del trasllat. Després, que Google valora molt bé els blocs a WordPress.com. També cal tenir en compte que hi haurà gent que segueixi el bloc a l’adreça actual, fet que provocaria que haguessin de fer més canvis, als fils RSS, etc… I, la veritat, de moment em limito a deixar anar els meus pensaments aquí, i si hagués de perdre més temps en gestions que en escriure, tornaria a caure abandonat. Així que, per ara, us seguiré “sorprenent” amb algun canvi de tant en tant. Si tinc temps…


4 respostes a “Provant altres dissenys, o l’inconvenient de la gratuïtat”

  1. Au miquel no em siguis eh xd Que el trasllat el tens en mitja hora i no tens pas que preocuparte de res. Si el WordPress es el mateix xd

    Tot i que molts cops jo me plantejat si abandonar el meu servidor i fer servir tumblr o similars xd pero hi tinc masses coses.

  2. No fotem: el trasllat serà fàcil, però és una estona que podria perdre jugant al Zelda, per exemple. O sortint al carrer, que de tant en tant diuen que va bé xD I l’estona de reconfigurar, etc… però vaja, el què em manté aquí és l’arxiu, que podria moure; ja ho sé, però de la mateixa manera que tu no t’ho emportes “fora” perquè tens massa coses al que tens allotjat, jo tinc massa coses aquí. Si algun dia s’ha de moure, ja es mourà, però mentrestant és un mal de cap menys, que s’agraeix ;D

  3. Google valora l’estabilitat. Tenir un domini propi des del principi és el millor. Perdre tots els enllaços o dependre de 3rs no hauria de ser opció per molts. Ara bé, gratis vs pagar algo ja depen de cadascu

  4. Evidentment, però el meu domini “de sempre” ha estat, precisament, un banc de proves que ha anat allotjant de tot fins que es va quedar com a redirecció. Aquest bloc, en ell mateix, va ser més una prova de concepte que res, i pel mig hi ha hagut altres blocs en paral·lel que han anat morint en algun trasllat massa gran que ha fet que no tingués temps per parar-hi prou atenció. Vist en perspectiva, l’ideal seria haver tingut sempre un bloc en domini propi i ben allotjat, però tractant-se d’una pàgina personal, la veritat és que el de WordPress.com cobreix de sobres amb les necessitats, deixant de banda les meves ganes de provar, que ja em faig passar a altres llocs que no s’arriben a veure sovint.

    Òbviament, això no ho recomanaria a ningú que ho fes de forma seriosa. Però pel meu contenidor de paraules, n’hi ha prou. I això ho dic ara, i potser en uns mesos me’n desdic perquè WordPress deixa de ser el què era, el servei es converteix a pagament (i, llavors, no pel fet de pagar, sinó perquè ja que requeriria part d’esforç el reinverteixo en fer-m’ho jo mateix) o perquè em ve una “neura” i em faig un Blogger o el poso sota un domini nou que m’agradi prou. Però si me’l prenc prou seriosament com per dedicar-li temps de feina, llavors probablement em veuré obligat a autocensurar-me o a publicar-hi coses més des del punt de vista del “màrqueting personal” que no pas del “parlar per parlar”.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.