El record de la neu a Girona (quan comença a nevar)


Escric això mentre veig les volves de neu caure a la ciutat de Girona. Encara no són tres quarts de set del matí, i ja m’ha vingut al cap l’apagada del març de 2010. Aquella nevada que ningú s’esperava però que tothom havia avisat. A veure com anirà avui, tot i que d’entrada s’esperen precipitacions menys importants. [Actualitzat: foto de les 7:50]

En tot cas, en els 8 anys que porto a la ciutat no hi havia vist res semblant a la neu fins el març de fa dos anys. Ara sembla que això ja és un fenòmen més habitual, o potser l’he portat jo, o més probablement és cosa de la casualitat. Sigui com sigui, després dels problemes que hi va haver la darrera vegada que es van emblanquinar els carrers, espero que es reaccioni millor i més ràpidament. Espero que hi hagi mitjans, que de cop no s’apagui tota la casa i no torni fins demà a la tarda, que pugui moure el cotxe, si no durant la tempesta, si el dia després que hagi acabat.

Tot i això he d’admetre que m’agrada que nevi. Per un costat, perquè no és un fet massa habitual (ni aquí ni a Vic, on crec que hi havia vist nevar i quatllar 3 o 4 cops en 20 anys), i per l’altre perquè tots tenim un nen a dins que s’hi aniria a tirar de cap. De moment, esperarem per veure quanta estona cau i si quatlla. Esperem que serveixi per deixar-nos fer algunes fotografies curioses, jugar una mica amb la neu, i deixar-nos viure amb tranquilitat. I ja he deixat algun apunt programat, per si la pantalla es torna a quedar negra i no tinc on endollar el mòbil!

Recull d’enllaços

– Què fer durant la nevada? Informació al web de l’Ajuntament de Girona
Gironainfo.cat: Girona es desperta sota la neu
Miquel Duran fotografia la neu al Pla de Palau.
– Podeu seguir els hashtags #cotaneu o #siberiana2012 a Twitter


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.