Els «trolls» i els fòrums


Temps enrere, en Roger Casero parlava dels “trolls” molt àmpliament citant també una conversa que vam tenir per Twitter. En aquell cas, la nostra conversa era sobre comentaris anònims en un bloc personal, un tipus de “troll” amb malícia, una cara coneguda que segurament buscava fer sentir malament l’autora del bloc en qüestió. Però també hi ha el “troll” que ho fa per divertir-se. Aquests són els que cansen.

Al final, però, el resultat és el mateix: molestar a la gent per diversió.  Suposo que, com que tots hem passat “l’edat del pavo”, podem donar-los cert marge perquè no saben què fan, en funció de l’edat que tinguin. Però en altres casos, sobretot pel contingut, es veu ben clar que és gent amb prou capacitat com per reflexionar, si vol, sobre el què està fent i, tot i així, tirar-ho endavant.

És estrany, perquè és un tipus de diversió curiosa: es coordina des d’un fòrum protegit, de manera que només els usuaris que hi solen participar poden llegir els fils. Totalment al contrari dels fòrums on intenten molestar, que solen ser el més oberts possible, precisament, per promoure la participació i fer fàcil l’accés a tothom.

Segurament trobaríem molts motius per fer-ho, des del desacord amb els continguts del propi fòrum fins a l’avorriment d’una nit de divendres. Però el cert és que després hi ha administradors, que potser tenen poc a veure amb el propi contingut del fòrum, que han de fer les seves “hores extres” per eliminar missatges. Missatges que solen venir de força persones i adreces IP diferents i que fan que fins i tot les proteccions automàtiques (captcha) no acabin de funcionar del tot bé.

En tot cas, d’aquests n’hi ha ara, n’hi ha hagut gairebé des de sempre, i n’hi haurà més. Mentrestant, tocarà esborrar missatges, o respondre a comentaris insultants de blocs, i posar-hi paciència. Com ja li deia al Roger, la qüestió és no donar-los corda. S’esborra el comentari o els missatges, i tira milles. Ja s’avorrirà, qui sigui, perquè bé se suposa que té una vida fora de la pantalla de l’ordinador. Respondre amb més insults o perdre-hi temps no és més que el combustible perquè hi tornin…


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.