«O estas con ellos o contra ellos»


Ho he llegit en un comentari a Facebook. Però rebobinem: el CTecno ha publicat un Manifest pel Mobile World Congress vista la convocatòria de vaga dels treballadors de TMB. El manifest deixa clar des del principi que la vaga és legítima, però exposa arguments per remarcar l’importància de l’esdeveniment que es celebrarà a Barcelona.

Per si no us heu llegit el manifest, acaba dient textualment «Nosaltres no hem de jutjar quina causa ha de prevaldre, si la dels treballadors de TMB o la nostra. Només volem desenvolupar el que creiem que és positiu pel país, en les millors condicions possibles.». I, en canvi, quan veig que un contacte de Facebook es suma al manifest i només té un comentari, em sorprèn una frase com «O estas con ellos o contra ellos pero no hay punto medio».

Evidentment, el manifest ja parla per si sol. I el comentari també: no es tracta d’estar en contra de ningú, o amb ningú a mort. Per això parlo tant poc de política. I de futbol. Perquè per mi hi ha grisos, entre el blanc i el negre. I, de tant en tant, fins i tot altres colors. És per això que és interessant entendre la importància d’esdeveniments com el Mobile World Congress; no només com a altaveu de les protestes sinó també com a aparador de la feina ben feta.

Per tant, jo desitjo tota la sort als treballadors de TMB: desconec el cas concret i tampoc els podria ajudar més. I també desitjo que, des de fora, no es tingui en compte ni la poca traça negociadora d’algunes empreses del territori ni el fet que fem pagar estrangers que segurament no hi tenen res a veure, amb tot això. O que, com a mínim, ells ho veuran així. Fora de generar simpaties o difusió positiva, probablement, pel tipus de públic que assisteix a un congrés així, sembla que quedarà més la sensació de molèstia – evidentment, una vaga està pensada per molestar; però estar en un país estrany i no entendre res sol empitjorar la sensació. Són maneres de veure-ho. I crec que amb arguments, no falto al respecte a ningú i se’m pot rebatre. I estaria, si pogués, a favor de tots. Win-win, que n’hi diuen.

,

Una resposta a “«O estas con ellos o contra ellos»”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.