Instagram a La Calèndula


El proper 15 de març, el restaurant La Calèndula de Girona ha organitzat un sopar temàtic de fotografia gastronòmica amb Instagram. Pels qui no sabeu què és, es tracta d’una aplicació per mòbils que permet fer fotos, aplicar-los una sèrie de filtres i publicar-los a l’aplicació, on els contactes que hi tinguem podran comentar-les o valorar-les; a més de poder-les compartir a Facebook o Twitter. Això si: de moment, només és per iPhone i iPad.

El cas d’Instagram és ben curiós. Normalment les aplicacions d’èxit tenen molts usuaris precisament perquè són multiplataforma. Whatsapp porta la missatgeria gratuïta a Android, iPhone, Blackberry i Windows Phone, per exemple. Però Instagram només està disponible pels terminals d’Apple, tot i que fa molt de temps que força usuaris d’Android l’esperem pels mòbils amb sistema operatiu de Google. De fet, han aparegut moltes altres alternatives que, per ser massa diverses, sembla que no acaben de fer el pes: MyTubo, Picplz, o el mateix Flickr tenen aplicacions de funcionalitats semblants.

El motiu, pel què sembla, és la base d’usuaris. Molts dels meus contactes a Twitter o Facebook tenen iPhone. Potser soc jo que soc estrany, i tinc un Android. I m’agrada tenir-lo, ep! I, de fet, tot i poder-li trobar alguns problemes, em compensa i molt; però sempre he trobat a faltar l’aplicació d’Instagram, més que res per participar de la “festa fotogràfica” que es munten alguns contactes. I de sopars com el de la Calèndula.

Per ara, s’ha fet oficial que hi haurà aplicació d’Instagram per Android. I que segurament serà durant aquest any 2012, tot i que no hi ha gaires més notícies. Sembla com si a la companyia li fes por o mandra expandir-se, tot i comptar ja amb una àmplia base d’usuaris. Potser el problema és allò que anomenen l’”experiència d’usuari”, tant cuidada a les aplicacions per iPhone o iPad, i potser més descuidada en alguns casos en aplicacions per Android, pel sol fet que el Market d’aplicacions de Google és de lliure accés, qualsevol pot publicar-hi ràpidament una aplicació, mentre que a l’AppStore d’Apple cal una revisió de cada aplicació, amb terminis de publicació que ronden els 10 dies i moltes aplicacions desestimades.

Mentrestant, seguirem esperant l’Instagram per Android. O això, o ens busquem un iPhone. Potser el 5. O el 6. Si iOS fos OpenSource i hi hagués modificacions com CyanogenMod per Android, potser m’ho hauria pensat més seriosament!

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.