Cotxes i tecnologia


Ja era hora que algú s’animés a presentar un cotxe tecnològicament a l’alçada de les circumstàncies. Ha estat Ford, amb el B-Max, que incorporarà certa interacció amb els smartphones. Per mi, però, encara es queden curts. Potser ens fa por vincular un vehicle i un aparell tant petit?

El sistema que Ford ha presentat permetrà utilitzar la veu per controlar el mòbil. De fet, el meu Ford ja té un sistema de reconeixement de veu que, tot i admetre només el castellà, és més que suficient per les tasques que permet -sobretot relacionades amb ràdio i trucades amb el mòbil. Augmentant això -bàsicament, permetent més interacció amb el mòbil-, es pot arribar a publicar un missatge a Twitter tot dictant-lo. Més d’una vegada ho he pensat, conduint. D’altres, tot i el perill, el publiquen igualment. O fan check-ins al Foursquare com bojos tot creuant la C-25.

Diuen, també, que el propi vehicle avisarà els serveis d’emergència en l’idioma oficial del territori (partint de la base que té uns 10 idiomes i el català no està previst). Hi ha aplicacions per mòbil, actualment, que ja ho fan, això. Detecten moviments bruscos del terminal, i donen un cert temps per cancel·lar l’avís. Evidentment, si això és una informació que pren el cotxe directament, serà més fiable i molt més pràctica.

Però a mi tot això encara em sembla relativament poc. Quan veig els “ordinadors” que ja incorporen alguns vehicles, em sorprèn que estiguin tant mancats de funcionalitats. Estarem d’acord en que mentre s’està conduint el què s’ha de fer és vigilar la carretera, però el què podria ser tranquilament una oficina mòbil ara mateix és un mitjà de transport que en certs moments no sabem ni on aparcar. I pensar en coses com espais on deixar el terminal, que es carregui i es connecti amb el cotxe automàticament; que el GPS sigui el del propi terminal o, fins i tot, que el terminal sigui la clau del cotxe, són opcions que ja he llegit i en alguns casos s’han provat, o sigui que no som pas tant lluny ni molt menys. Però per algun motiu, les marques encara ens faran esperar més, i segurament esperaran a l’any que ve per presentar-nos el concepte de Smart Car, ara que l’smartphone ja és popular i les Smart TV han començat a emprendre la marxa…


Una resposta a “Cotxes i tecnologia”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.