El final del periodisme


Ho sento, però algú ho havia de dir. Llegeixo, en diversos mitjans -és que és en més d’un! una mica de professionalitat…- que avui es presentarà el nou iPad d’Apple… i que pot suposar el final de “l’era del PC”. Senyors periodistes: vendre està molt bé, però fer periodisme del nivell dels blogs tecnològics amateurs denota que, qui està al pou, no són només els PC.

Tot això, sense treure el mèrit a Apple. Els qui hi entenen, no n’esperen massa, de la presentació d’avui. Un nou iPad amb algunes millores -potser de forma, pantalla i resolució…-, tot engalanat amb el màrqueting d’una de les empreses que sap fer-ho millor, ja ho comentava en un apunt de fa uns dies.

Però d’aqui a acabar amb “l’era del PC”, hi ha un camí força més llarg. Si, encara que el nou iPad tingui quatre nuclis, és ben segur que Apple no l’haurà dissenyat per acabar amb els iMac. Ni amb els Macbook Air. Són productes orientats a usos diferents i, com a molt, l’iPad podria “acabar” amb uns determinats portàtils, d’uns preus també molt determinats, ja que no és un aparell assequible -comparat amb els de la competència-.

Evidentment, però, pensareu que ja argumento i justifico massa, perquè la clau era el què deia abans: els mitjans, amb periodistes que teòricament són professionals, ja es passen amb això de posar titulars per, a la primera línia, matisar-los i fins i tot desmentir-los. El problema és que molta gent no haurà passat del titular, i em preguntaran, durant el dia -i fins i tot demà- perquè una nova versió de l’iPad ha de fer que es venguin l’ordinador de sobretaula i corrin xisclant quan tornin a obrir el Mediamarkt, per poder-ne agafar un.

I jo què els he de dir? Que llegeixin a Twitter, que els mitjans ja no tenen qualitat per informar-los?

* He omès voluntàriament -i mira que no sempre m’agrada- enllaçar els diaris-televisions-mitjans digitals que esmento -perquè no els he vist tots-, perquè només faltaria que, a més, els fes propaganda; i segur que tenen periodistes en plantilla que no en tenen la culpa. Ara bé, si teniu curiositat, Google us hi ajudarà. Segur.

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.