Instagram: desfent mites


Ahir era el dia D. Tothom deia que es presentaria la versió d’Instagram per Android. Finalment podríem fer aquelles fotos tan “xules” que publicaven els nostres amics amb iPhone. Però l’anunci final va ser que ja hi ha una versió de proves privada, i que “aviat” -…- la publicaran.

De cop, perdo les ganes de tant Instagram i tanta tonteria. Ja he fet força vegades la brometa perquè és l’única aplicació de les que esperava que em queda pendent de veure a Android, però estareu d’acord amb mi que sembla l’antítesi d’Apple: així com la marca de la poma sol fer bons els rumors, el cas d’Instagram i Android és un cúmul de despropòsits.

Primer expliquen que hi haurà versió d’Android. Que hi ha dos programadors treballant-hi. “Aviat”. Passen els mesos, i no hi ha cap novetat. Aplicacions falses al Market, silenci de la companyia. De cop, tothom assenyala un dia, en què el CEO de la companyia fa una conferència, i afirma “ha de ser llavors”. I llavors, tampoc. Però es parla d’una versió “beta privada”, que és el mateix que devien tenir fa dos o tres mesos; i es torna a parlar d’un moment indefinit en el temps, “aviat”.

Què han dit? Res. Tenien preparat parlar-ne? Potser si, però potser ni això: però els rumors s’havien, com a mínim, de respondre amb alguna cosa; així que “we’re working on it” podia ser una bona opció, amanida amb un “serà millor que la versió d’iPhone”. Ja podria ser-ho, ja.

Però la reacció majoritària -i, paràgrafs graciosos a part, fins i tot la meva- ha estat precisament la de dir “ostres, que bé, aviat!”. Així que seguirem passant amb el Picplz, el MyTubo, o penjant les fotografies al Facebook, Flickr o Twitter. Perquè, en el fons, senyors, Instagram serveix per penjar-hi fotografies. Però la gràcia és que hi ha força usuaris que m’agradaria seguir-hi. I que, malauradament, no publiquen en altres llocs. O això, o algú em regala un iPhone. Ho deixo anar aquí. Casos més curiosos s’han vist.

Mentrestant, el mite que diu que l’expectació es refreda amb l’espera, torna a caure. Potser no tant per una aplicació de mòbil com per la gent que la utilitza. I l’enveja. I el no poder dir “doncs amb el meu Android també”. Temps al temps. “Aviat”.

, ,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.