Un nou curs a l’ERAM


Aquesta setmana finalitza el Curs d’Especialització en Blocs Corporatius, Xarxes Socials i Eines 2.0 a l’ERAM i, si us he de ser sincer, estic molt content del nivell que hem assolit. Per això, s’ha programat un nou curs, aquest cop sobre HTML, CSS i PHP aplicats a WordPress.

Destinat d’entrada als alumnes del primer curs, sobre blocs, xarxes socials i eines 2.0, també està dirigit a tots aquells que hagin instal·lat i mantingut un bloc en WordPress (instal·lant o gestionant extensions i temes, publicant…) i vulguin aprofundir en el coneixement del funcionament intern de les extensions i temes, així com en la seva modificació o creació.

Així, a partir dels blocs ja existents -creats durant el curs, o pel propi alumne fora del centre-, aprendrem a crear plantilles pròpies -partint inicialment d’una ja existent-, a entendre el codi HTML que les composa, així com les fulles d’estils i les funcions PHP que s’utilitzen en aquest sistema de gestió de blocs.  Entès això, podrem passar a veure algunes extensions “per dintre” i veure com les podem modificar.

Tot i que no hi haurà prou hores com per fer una introducció a la programació com les que m’agraden a mi -de paper, boli i fum al cap!- si que entrarem en algunes funcions PHP que ens poden ser útils, esperant que, un cop finalitzat el curs, haguem despertat, a més, l’interès per accedir a recursos com la documentació en línia de PHP.net.

En tot cas, però, l’objectiu és dotar als alumnes de coneixements suficients per resoldre aquelles necessitats que puguin tenir a l’hora d’adaptar plantilles a un projecte determinat o de millorar o modificar les extensions, o de crear-ne de simples per tal d’oferir funcionalitats més adequades a cada moment.

Podeu trobar més informació del curs al web de l’ERAM


2 respostes a “Un nou curs a l’ERAM”

  1. La veritat és que ara que estic fent balanç preparant la presentació de demà, hi estic d’acord i estic molt contenta també amb el nivell. Em faig creus de tot el que hem après… i també del que ens falta encara… He de confesar que m’heu obert a tot un món. Això no ha fet més que començar!
    S’agraeix molt aquesta sensació en un moment on el desànim i les males notícies són les predominants.

    Em sumo a les gràcies de l’Emma per a en Francesc, en Jordi i tu.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.