Quan la línia d’arribada es converteix en punt de partida


Potser algú de vosaltres recordarà un videojoc -de l’època de les màquines recreatives a l’hora del pati- anomenat Outrun. És el primer de cotxes que recordo que, enlloc de línies d’arribada, hi havia cartells on s’hi llegia checkpoint. Suposava, sense deixar de conduir, un canvi d’etapa i una extensió de temps. Potser el que jo veia com una línia d’arribada era això. Un checkpoint.

El dissabte passat s’acabava la primera edició del curs d’especialització en blocs, xarxes socials i eines 2.0 per a community managers a l’ERAM. He de dir que estic molt content, tant dels resultats assolits com dels projectes dels alumnes, un cop vistes ja les presentacions dels projectes en què han estat treballant. Per tant, des del meu punt de vista, això seria una línia d’arribada.

Però precisament durant les presentacions, alguns dels alumnes vam explicar que per ells no era una arribada sinó un punt de partida. I no hi puc estar més d’acord. Potser la visió d’un checkpoint és més adequada; per definir una situació així. Cadascú trobarà un camí, com a l’Outrun; amb bifurcacions i amb noves opcions, noves coses per aprendre, i en cada decisió hi haurà una nova línia d’arribada que, un cop creuada, es convertirà en un nou punt de partida. No necessàriament amb cursos; potser només amb investigació, o en forma de nous projectes. De fet, l’emoció dels reptes és que, cadascun, de forma independent, té un punt de partida i una línia d’arribada. I de vegades, el fet de no saber exactament on estan ubicats, en l’espai o en el temps, és la principal motivació.

,

Una resposta a “Quan la línia d’arribada es converteix en punt de partida”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.