Extensions interessants per JQuery


Per la meva feina, sovint intento trobar funcionalitats ben treballades, sigui per adaptar-les o, si no és possible, per veure els casos que s’hi han tingut en compte. I sovint em trobo amb extensions per JQuery que poden ser interessants per alguns projectes o, si més no, per experimentar una mica.

Una d’elles és Mailcheck, una extensió que automatitza la tasca de detectar possibles errades quan un usuari introdueix una adreça de correu electrònic. D’aquesta manera, si posen una adreça @hotnail.com, se’ls proposa l’opció correcta @hotmail.com.

Una altra, de la que ja he parlat a Twitter, és TurnJS. Permet imitar l’efecte de girar pàgines d’una revista sense Flash, només amb JQuery i elements <div>.

En algun cas, a nivell decoratiu, ens pot fer servei una ombra. JQuery.shadow ens hi ajudarà: podem escollir diversos tipus d’ombra i fins i tot rotació d’un element del document.

DataTables és una bona opció per les taules de dades: permet fer-hi cerques, paginació i ordenació fent clic a la capçalera , així com incorporar dades d’un document extern.

Per tasques més concretes, com ara fer que una part del contingut del document es pugui compartir a Twitter, tenim JQuery ProQuo. S’encarrega de limitar els caràcters d’un twitt, ens permet incloure l’enllaç de compartir com a text o botó propi de Twitter,…

També relacionat amb Twitter hi tenim Twitter Friends. Ens ofereix la possibilitat d’incloure una caixa amb els nostres seguidors o amics de la xarxa social, així com els darrers twitts que han fet.

TextExt Plugin for JQuery ens permetrà incloure funcionalitats extra als elements input. Autocompletar, càrrega de continguts via AJAX, etiquetes…

Si necessiteu menys funcionalitats, Chosen es limita a llistes desplegables, però ofereix algunes opcions addicionals interessants, com les agrupacions d’opcions.

Per aquells que passeu més mals de cap col·locant textos, podeu provar slabText: està pensat per crear titulars ben aliniats fent la lletra més gran en les línies més curtes o fins i tot fent saltar ell mateix les línies i calculant la mida de les lletres en funció de l’espai disponible.

He deixat pel final la que més m’ha impressionat darrerament, tot i que la tinc pendent de provar. És MotionCaptcha, un captcha (validació de formularis per detectar que qui l’omple és un humà) que ens demana que dibuixem un traçat semblant al que ens proposa i que assegura tenir suport per mòbils -que jo encara no he pogut provar-.

I vosaltres, quines heu trobat, d’extensions interessants? Coneixeu JQuery? 🙂

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.