Alternatives a Instagram: pros i contres


El tema d’Instagram i la seva adquisició per part de Facebook dóna força per parlar. Però deixant de banda les implicacions directes per les companyies, hi ha usuaris que ja busquen alternatives per abandonar Instagram. I, en això, els usuaris d’Android ens hem buscat la vida abans, ja…

Una de les més recents i que he vist força recomanada arreu és Streamzoo. Es tracta, a primera vista, d’un Instagram amb més opcions tant a iPhone com a Android.

A favor, és remarcable destacar les opcions que ofereix per cada fotografia. Per exemple, els usuaris d’Android, que no tenim l’opció Tilt Shift (difuminar part de la fotografia) a Instagram, la podem trobar a Streamzoo. També permet modificar altres aspectes (saturació, to, color, contrast…), escollir la mida de la imatge -no ens obliga a fer-la quadrada-, i triar un filtre independentment del marc que volguem posar a la foto.

A part d’això, també hi ha una gestió més completa de temes (streams, paraules que comencen amb #), i un sistema de “medalles” (badges), com els que podem trobar a Foursquare.

En contra, però, hi ha dues coses: una d’elles és la de sempre, que gairebé no hi ha ningú que conec. I l’objectiu principal d’aquestes eines que faciliten l’opció de compartir fotografies és que les puguin veure les meves amistats. I, per altra banda, és cert que la major quantitat d’opcions fa que no sigui tant ràpid publicar una fotografia: com que podem obtenir resultats més personalitzats, hi tardem més, i això fa que, com a mínim jo, no les publiqui directament quan les faig, sinó que esperi a tenir una estona lliure per fer-ho amb calma, que poques vegades trobo i, per tant, hi publico menys.

Dues opcions més: l’aplicació de Flickr a Android, o PicPlz. La primera gairebé no l’he utilitzat, però amb un número reduït de filtres, havia de ser l’Instagram-killer d’Android, tot i que va passar sense gaire pena ni glòria. I PicPlz és la que la majoria d’usuaris que conec amb Android utilitzàvem abans de l’arribada d’Instagram. De nou, però, érem pocs i, malgrat que és la que més m’havia convençut tant a nivell de filtres com de funcionament, el canvi d’hàbits de la majoria de contactes ha fet que gairebé ni la segueixi, ja que molt pocs han optat per seguir-hi.

Evidentment, la llista, sobretot a Android, és molt llarga: Lightbox, Magic Hour, Molome, Pixl-r-o’Matic (aquest encara el faig servir per editar imatges, ja que més opcions, a l’estil de Streamzoo, però no té xarxa social pròpia sinó que permet desar la imatge generada a la targeta SD o compartir-la a Facebook i Twitter),…

Actualització: En Samuel als comentaris cita Cymera, de la que havia sentit parlar, però no havia provat. Com a aplicació de fotografia és clarament millor que Instagram, però a nivell social, a l’hora de compartir, està més orientada a mode de “fotoblog” que no pas de xarxa. En tot cas, però, he tingut poc temps per provar-la, així que potser li donarem alguna altra oportunitat, tot i que a primera vista em convenç més StreamZoo si vull compartir i Pixlr-o-Matic o d’altres per fer retocs.

Per tant, de moment, el mateix motiu que m’ha fet començar a utilitzar Instagram és el que em frena si vull centrar-me en una altra aplicació: que la gent amb qui vull compartir les fotografies són allà. De fet, és la mateixa comparació que podríem fer amb Facebook i Google+. Malgrat que m’agrada més Google+ a nivell de funcionament, la gent amb qui vull compartir el què penso és a Facebook, o a Twitter. De manera que, al final, no sempre escollirem la millor opció en el referent a les funcionalitats, sinó que sovint ens quedarem allà on hi trobem més gent per compartir, com a mínim en les aplicacions basades en això, en que aquells a qui conec i segueixo puguin veure les meves creacions.

,

2 respostes a “Alternatives a Instagram: pros i contres”

  • Ep, ja saps que per gustos… Alguns apunts que he vist, a títol personal:
   – Ocupa 17Mb. Ni el Temple Run, gairebé.
   – M’ha demanat massa dades per registrar-me. He pensat que era per fer “xarxa”, però després m’he trobat que el punt fort és el de la càmera. “Identifíquese: debe hechar una foto”. Pse.
   – No he trobat la xarxa social. O sigui, si, però no. No hi ha facilitats per trobar a la gent, etc. Per tant, a la meva ment això és una aplicació per fer fotos, no una xarxa social fotogràfica. O sigui, que va al paquet “Magic Hour, Pixlr-o-Matic..” i no al de “Instagram o StreamZoo”).

   Per altra banda, l’aplicació de càmera d’HTC em val, i normalment per retocar més les fotos del mòbil no em val la pena. StreamZoo té el Tilt Shift com Cymera, però més usable -el de Cymera costa força més de moure i ubicar bé-.

   En tot cas, segueixo pensant que una aplicació com Instagram ha de tenir poques opcions i ràpides per compartir al moment, sinó no ho faig. La qualitat de les fotos del Desire HD no és per passar-la a pantalla d’ordinador. Per tant, StreamZoo queda força al límit del què jo hi faria, però tot el què passa de la càmera de sistema o d’HTC -que ja té força coses- i dels efectes de Magic Hour, ja no em val la pena: llavors val més treure una compacta o una DSLR perquè sinó esstic perdent el temps amb fotos que vistes a 19″ són un mar de píxels 🙂

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.