Girona in, una aplicació d’Android massa verda


Des d’avui ja es pot descarregar l’aplicació Girona in per telèfons Android, que ofereix informació geolocalitzada sobre la ciutat. Després d’algunes proves, però, hi ha força detalls que podrien millorar. De fet, més aviat sembla que es troba en una fase de desenvolupament, encara.

No m’agrada criticar perquè si, i de fet, tenia certes esperances en les seves funcionalitats. De moment, però, tot i no haver-les provat totes, algunes ja m’han fet pensar que val més desinstal·lar-la fins a una propera actualització. Si la proveu, veureu alguns detalls que la fan en certa manera incòmoda.

Per un costat, hi ha el tema -que mai acabarà- de la bateria. Prou que costa mantenir-la com perquè al tancar l’aplicació, el GPS segueixi actiu. He hagut d’anar a Ajustes / Aplicaciones / Descargadas, buscar Girona in, i marcar “Forzar detención” perquè el GPS del mòbil deixés de buscar la ubicació.

Per altra banda, hi ha certs espais amb fotografies. Quan n’hi ha una, es veu -massa petita en la pantalla de l’HTC Desire HD-… però si n’hi ha dues o tres, cal obrir-ne una, tornar enrere, obrir-ne una altra… seria interessant poder-se moure a través de les fotos sense haver d’anar tornant enrere cada cop.

També m’ha sobtat que un apartat que podria donar tant com “Rutes” no sigui més que una descripció amb uns quants punts sobre un mapa. L’aplicació no ens guia ni ens ofereix seguiment de la visita, així que hem de trobar els llocs de forma independent de l’aplicació. Caminant, o tancant-la i obrint per exemple Google Navigation perquè ens porti pels llocs després de marcar pacientment els punts.

Finalment, d’entre el què he anat mirant, m’ha semblat que els pàrquings, tot i semblar ben ubicats, no es corresponen amb el títol informatiu (que apareix en una finestra que podria oferir una mica més d’informació que només el nom).

Tot i això, és una manera de començar. Potser m’agradaria més que quan es publica una aplicació, i més a Android, es fés prenent-s’ho més seriosament. Potser som pocs els usuaris que la tindrem d’entrada, però el cert és que si algú amb Android em pregunta, no li podré recomanar, perquè en general prefereixo no donar problemes a la gent. Caldrà tornar-la a provar en properes versions per veure si, a poc a poc, va millorant. Tot i que, repeteixo, soc més d’aplicacions més tancades: m’agrada molt poc haver d’anar esperant fins que funcionen. I no hem d’oblidar que hauria d’acabar sent un reflex del què la ciutat vol fer per ser una smart city. Esperem que el temps ens hi ajudi…

,

2 respostes a “Girona in, una aplicació d’Android massa verda”

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.