Alley Cat, més jocs antics


Fa uns dies vaig parlar del Wolfenstein 3D i vaig afegir-hi unes línies sobre el Digger, un dels primers jocs que recordo. Per casualitat, n’he trobat un altre d’aquells temps: Alley cat.

Alley Cat és un videojoc creat l’any 1984 per Bill Williams. El protagonista és un gat que, partint d’un carrer, s’enfila per la façana d’un edifici per entrar a les finestres que es troba obertes. Un cop dins, haurà de complir algun objectiu determinat: menjar-se els peixos d’una peixera, menjar-se el canari trencant la gàbia i perseguint-lo, menjar-se els ratolins que s’amaguen en un formatge gegant… evitant que una escombra amb vida pròpia el faci fora.

El concepte de joc és prou divertit, si bé després de provar-lo un moment ja no és el què era -ens hem acostumat massa bé, darrerament. Però també vaig estar-hi moltes hores, així que en el seu moment valia la pena -o era el què teníem! 🙂

Si voleu fer-hi alguna prova, podeu veure’n informació a la Wikipedia en anglès, o podeu baixar-vos el joc AlleyCat. Per utilitzar-lo en Windows haureu de fer trampa: primer, descomprimiu el joc en alguna carpeta fàcil d’arribar-hi (c:\alley), després instal·leu-vos el DosBox, i executeu-lo. Un cop dins del DosBox haureu d’escriure:

mount c c:\alley
c:
cd alley
alleycat.exe

I ja el podreu provar. No és senzill, ho sé, però és més fàcil, per mi, que trobar un vídeo on reproduir una cinta VHS, per exemple, que també és de l’època! 🙂

 


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.