La mirada de Steve McCurry


Darrerament parlo molt d’informàtica, internet o xarxes socials. Però fora d’això també hi ha vida, ep! Per exemple, les fotografies de Steve McCurry. Imatges que ara es poden veure exposades fins el 30 de juny a la Casa de Cultura de Girona.

L’exposició “La mirada de Steve McCurry” mostra 79 fotografies preses pel fotògraf arreu del món, amb especial atenció a la de Sharbat Gula, la nena afganesa que va poder fotografiar anys després. Però també s’hi poden veure instantànies preses a Birmània, Colòmbia, Cuba, el Japó o després de l’atemptat a les Torres Bessones del 2001, entre d’altres.

Soc aficionat a la fotografia -però poquet, no hi ha temps per tot!- i sé com n’és de difícil assolir una tècnica mínima -que jo no tinc- i arribar a tenir una mirada especial per veure com cal fer les fotografies perquè transmetin prou. I això és el què sí que sap fer, i de forma excel·lent, McCurry: cap de les fotografies ens deixarà indiferents. Ja l’han visitat més de 3.000 persones i, amb les poques d’elles amb les que he parlat, com a mi, els ha agradat, i molt. Per tant, si sou a Girona i teniu temps, us recomano que hi feu una passejada!

Podeu veure fotografies de Steve McCurry al seu web (fixeu-vos en el disclaimer, motiu pel qual ni se m’ocorre posar-ne cap il·lustrant aquest apunt), o llegir més del fotògraf a la Wikipedia en castellà.

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.