De Dropquests i Doodles


De vegades sembla que la meva única intenció sigui parlar en clau perquè algun ésser desconegut pugui comprendre el missatge en clau que li envio. Però no és així, us ho ben asseguro. Però en informàtica -i a internet- hi “mana” l’anglès… i companyies que s’inventen noms, també en anglès.

Utilitzeu Dropbox? És un sistema d’emmagatzematge al núvol, per desar informació i tenir-la accessible a tot arreu. Podeu compartir carpetes amb altres usuaris i fins i tot, en les carpetes que es guarden a Internet, tenim un historial de versions dels arxius per poder desfer canvis que ja hem guardat. Ho sé: s’assembla molt a Google Drive. Però Dropbox hi era primer i, en el meu cas, ja tinc 15Gb gratuïts després d’anar completant tasques amb les que m’han anat “regalant” més Mb… La darrera, és el Dropquest. Un repte que proposa Dropbox a través de poc més de 20 enigmes. És prou divertit, tot i que demana molt de temps. Accediu al Dropquest 2012: teniu temps per completar-lo fins el 2 de juny.

Per altra banda, si us avorriu, sempre podeu provar el Doodle d’avui. Doodle? Si, el logotip de Google. Us en vaig parlar fa temps. Al febrer, amb un recull. I avui us n’hi afegiré un altre: el que han publicat, dedicat a Robert Moog, un dels inventors del sintentitzador.  Accediu a Google per veure’l! També n’he fet una mica de resum al Canal Digital de Nació Digital.

Per acabar, deia que en informàtica mana l’anglès, i normalment els mots que hi apareixen i tota la terminologia usada sol tenir base anglesa. Però no sempre: a part de les originals adaptacions que proposa el Termcat (piulada per tweet, per exemple), també han anat existint termes nascuts ja des d’un altre idioma. Un exemple ràpid: coneixíeu el terme Telendro? Es va “inventar” l’any 2005 per fer un concurs de posicionament a Google en castellà… tot i que hi van acabar participant webs en altres idiomes. Abans del concurs, no hi havia cap resultat a Google. I ara si, aproximadament 30.000 set anys després del concurs.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.