Les pantalles del futur


He reflexionat, jo sol, sobre l’apunt d’ahir, en què parlava, entre d’altres, del preu dels terminals. Potser, d’aquí a tres, quatre o cinc anys seran molt més barats. De fet, no farà falta el mòbil com a tal: tindrem unes ulleres (com les de Project Glass de Google) i una pantalla, que podrà ser més gran (diguem-ne “tablet”) o més petita (mòbil?). I algun dels dos haurà de ser només un complement de l’altre.

Les ulleres de Google sortiran l’any que ve, diuen, a un preu de 1.500 dòlars. És evident que 1.500 dòlars d’ulleres i 700 de mòbil no són un preu que molts estiguin disposats a pagar per respondre trucades o mirar Facebook des del carrer. Així que, segurament, la tendència serà la de tenir un dels dos dispositius com a “mestre”, sent el que rep trucades, es connecta  a Internet i realitza tota mena d’accions, mentre l’altre serà només un element de suport.

Inicialment pensava en el mòbil com a dispositiu principal. O el tablet, que també val. Perquè són més grans i per tant deu ser més barat encabir-hi peces que donin el mateix resultat. Però pensant-ho millor, si les ulleres han de valer més de 1.000 dòlars, potser el sentit comú ens hauria de fer pensar que serà al revés: seran aquestes “ulleres” les que tindran la potència de processament, mentre el dispositiu secundari serà el mòbil, tablet o “pantalla”, que només mostrarà allò que processin les ulleres.

Vist així, qualsevol dispositiu que es connectés a les ulleres passaria, únicament, per ser una pantalla. Gairebé no necessitaria processador, excepte potser per repartir tasques i realitzar la feina de mostra de gràfics. I això faria que, en conjunt, el preu fos inferior, mentre que per respondre a una trucada o a una videoconferència podria haver-hi un model d’ulleres més econòmic que també seria més petit i fàcil d’utilitzar, si la gent s’hi acostuma.

En tot cas, això ja seria a més anys vista, segurament, precisament perquè la gent s’hi ha d’acostumar. Som animals de costums, i ja comença a fer massa anys que portem mòbils a la butxaca perquè ara ens facin anar amb un aparell penjant de les orelles. Tot i que els miops, en això, ja hi tenim experiència.

I vosaltres, com us imagineu que seran els aparells de comunicació del futur? Potser al final durem un petit dispositiu a la butxaca, que serà el car, i tota la resta seran aparells que s’hi connectaran per realitzar diferents tasques? Una tablet de lectura, un petit telèfon per parlar, o unes ulleres per fer videoconferències més còmodament? I, en cas que tot això passi, per quins preus ens sortirà? Es mantindran els aparells actuals molt més assequibles i, llavors, es popularitzaran encara més, deixant tot aquest hipotètic conjunt pels “rics” i “geeks”?


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.