El núvol “matarà” les consoles?


Darrerament hem assistit a la presentació formal de la Wii U, una evolució de la Wii, però ni Sony ni Microsoft han millorat, per ara, les Playstation ni les Xbox. No volen o no saben com fer-ho?

El cert és que un iPad, per exemple, és ara un bon substitut d’una consola. I la incertesa en les televisions, a l’espera de les Smart TV amb accés a Internet, no ajuda a les consoles tradicionals.

El mercat iniciat amb les NES o les Master System, i seguit a les Super Nintendo i les Megadrive ja s’ha esgotat? Es parla, ja, de jocs al núvol, també amb la incertesa de la qualitat de les connexions a Internet. La banda ampla pot donar més de si, però la “crisi” és l’excusa perfecta per no invertir més en infraestructures de fibra òptica, que permetrien més velocitat en es ADSL.

Segurament aquest impàs fa que els fabricants no tinguin clar el camí a escollir: fer una consola millor en el referent a maquinari o apostar per la xarxa? DVD, Blu-ray o Internet i núvol?

Per ara és difícil de dir, però el futur no és prou clar per fer un pla a dos o tres anys vista. S’haurà de veure l’acceptació de la nova aposta de Nintendo, la Wii U, que tampoc aportarà, sembla, gaire al què ja podrien fer Sony o Microsoft amb enginy i aparells que ja tenen -o aviat tindran- al mercat.

Els videojocs són una bona font d’ingressos, però sobretot si aprofiten aparells dels que ja disposem. Així que, ara mateix, sembla una incògnita difícil de resoldre. Però haurem d’estar atents a les apostes de companyies com Gameloft o EA, entre d’altres, principals creadors de videojocs…


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.