Esguard, una mirada al futur?


Heus aquí que a algú se li ocorre una idea: “fem una revista per iPad, però pensant en l’iPad!”. Potser li va caure del cel, o potser es va fixar en exemples americans, ja que allà sempre ens van per davant. El segur és que, per les nostres terres, d’exemples no n’hi havia cap ni un. Així, m’imagino, devia néixer la Revista Esguard.

Què és? Doncs una revista per iPad. Pensada específicament per l’iPad. N’hi diuen “nadiua per a iPad”. Promoguda entre en Germà Capdevila i en Marc Teixidor, i amb la col·laboració de més gent, van sortir amb el número 1 aquest 11 de setembre, amb en Toni Aira entrevistant Miquel Calçada o un reportatge sobre la Iolanda Bustos de la Calèndula. I amb un format enriquidor: seguim passant pàgines, però les pàgines… no són pàgines! Són espais interactius. Ja ho havíem vist, pero l’iPad ens ho acosta i facilita la creació d’aquest tipus de producte. I permet que hi participin també Màrius Serra, Matthew Tree o Txe Arana.

Al final manarà, suposo, el contingut. Si és interessant o no. Si a la gent li interessa. De moment, és gratuïta al Quiosc de l’AppStore, però a partir del gener valdrà 9,90 € la subscripció anual -incloent 52 números, un cada setmana-.

I segurament, al darrere, en vindran més. Dels mateixos creadors, o d’altres propostes noves i que, segurament, contribuiran a obrir un nou camí. Esperem que també arribin a Android. I que tinguin molta sort -que no és l’arrel de l’èxit, però el treball no els el desitjo perquè ja l’estan duent a terme. M’alegra que, en part també des de terres gironines, arribin noves propostes com aquesta.

Però… com sempre, tot ha de tenir un “però”. La meva petita crítica -constructiva!- i que ja els he traslladat, és que, amb tot de pàgines que conviden a provar d’apretar a tot arreu, el fet que un cop de dit desplegui l’índex de pàgines per la part inferior es fa una mica molest. De fet, això també passa en d’altres aplicacions de lectura… i em molesta igual. Per sort, no és res d’importància vital, tot i que si es pot millorar l’experiència d’usuari, sempre és bo fer aportacions, encara que sigui en forma de petites crítiques.

Així doncs, felicitats i endavant!

PD: També en vam parlar a Nació Digital i tenen publicat un vídeo a Vimeo.

 

,

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà.